Șantier ”înghețat” pe drumul Brașov-Bran. Turiștii, revoltați: ”Am făcut 16 km în 50 de minute”

×
Codul embed a fost copiat

În plin sezon turistic, unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, cel care duce de la Braşov la Bran şi mai departe, la Fundata, este un şantier îngheţat.

Din loc în loc, semafoarele restricţionează traficul de pe o bandă pe alta, dar nu pentru vreo lucrare, ci pentru că şoseaua a fost decopertată şi lăsată aşa. Constructorul susţine că nu poate să facă nimic câtă vreme plouă.

Drumul naţional 73 este oficial în reparaţii din 2011, când a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor pe o lungime de 100 de kilometri. Anul trecut, în primăvară, constructorii au ajuns în zona Braşov - Fundata şi acolo au rămas.

"Este inacceptabil! Am vrut să venim la Castelul Bran şi sunt doar 16 km, câţiva kilometri de la Braşov la Bran şi nouă ne-a luat cam 50 de minute tot drumul. Drumul e îngrozitor!" - spune un turist.

Prin zonă trec anual peste un milion de turişti români şi străini, spun proprietarii de pensiuni.

Citește și
protest rasnov
Protest în Râşnov din cauza şoselei în şantier. "Când trec camioanele, casele se mişcă"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Bianca Neacșu, proprietar pensiune: "Au fost turişti care, da, s-au plâns că au stat foarte mult în trafic, şi câte două ore. Sigur că au venit nemulţumiţi şi foarte nervoşi. Nu este deloc plăcut să stai la 10 noaptea câte două ore la semafor."

Venit special de la Bucureşti să dea socoteală, şeful CNAIR pasează vina la executantul lucrărilor. Recunoaşte însă că nici compania naţională de drumuri nu a lucrat perfect.

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR: "Nu s-au făcut studii geo suficiente sau nu s-au interpretat bine rezultatelesau nu s-au pregătit din timp exproprierile încât constructorul să aibă şantierul în faţă, să poată lucra. E o vină mixtă, atât a proiectantului şi a companiei de drumuri."

Cei de la firma de construcţii dau vina pe... vreme. A plouat mult, zile în şir, iar muncitorii nu au putut să toarne asfalt.

Bogdan Mitache, reprezentantul constructorului: "Aici nu a fost vorba de o rea intenţie şi nici de o atitudine. Pur şi simplu a fost un ghinion pe care nu îl putem controla. Adică vedem zilnic la ştiri inundaţii, precipitaţii, coduri galbene de ploi, coduri portocalii."

Iulia Gabriela Bursuc, reprezentant al Microregiunii Bran-Moieciu-Fundata: "Dacă te împiedici de ploaie, în momentul în care vin ninsorile, care sunt ninsori adevărate, ce mai putem să facem?"

Afectaţi direct, localnicii au organizat săptămâna trecută un protest pentru a urgenţă lucrările, care au ca termen de finalizare anul 2019.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
A construit două case pentru familii sărace doar din donaţii de pe Facebook.
A construit două case pentru familii sărace doar din donaţii de pe Facebook. "Fără el rămâneam pe drumuri cu copiii"

Lecție oferită de un bărbat din județul Iași, care donează zâmbete. Însă nu se limitează doar la a-i ajuta pe cei nevoiași cu o vorbă bună și o privire caldă.

Protest în Râşnov din cauza şoselei în şantier.
Protest în Râşnov din cauza şoselei în şantier. "Când trec camioanele, casele se mişcă"

Nu mai reprezintă o noutate faptul că țara noastră are mari restanțe la capitolul - șosele. Însă oamenii din Râșnov, județul Brașov, au izbucnit vineri-

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.