Rugaciuni pentru Regele Mihai in catedrala din Timisoara, edificiu pe care l-a ctitorit in 1946

Ultima actualizare: 06-03-2016 06:53

Sunt ore de rugaciune in bisericile din toata tara, dupa anuntul ingrijorator privind starea de sanatate a Majestatii Sale, Regele Mihai Intai al Romaniei. La Timisoara, numele Regelui a fost pomenit inca de la slujba de miercuri seara.

Fostul suveran este foarte legat de Catedrala Mitropolitana din acest oras. Este unul dintre ctitorii ei si chiar a participat, in 1946, la slujba de sfintire.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, i-a rugat pe toti preotii din regiune sa il pomeneasca si sa il poarte in gandurile lor pe Regele Mihai.

IPS Ioan Selejean, Mitropolitul Banatului: "Este intr-o situatie dificila, intr-o cumpana grea a vietii sale si il rugam pe Dumnezeu, asa cum l-a ajutat pe majestatea sa in decursul anilor in atatea si grele incercari din viata, sa il ajute sa treaca si peste aceasta cumpana."

Fostul suveran iubeste Timisoara si chiar a participat, in anul 1946, la inaugurarea catedralei mitropolitane. Un eveniment fastuos, la care au participat sute de oameni. Alaturi de suveran s-a aflat si premierul de la acea vreme, Petru Groza.

IPS Ioan Selejean, Mitropolitul Banatului: "Ganditi-va atunci cati orfani de razboi, cati raniti de razboi, cate vaduve au fost in acea perioada si totusi regele a spus: 'continuam lucrarile la catedrala'."

Dupa ce s-a intors din lungul exil, Regele Mihai s-a rugat de multe ori in Catedrala Mitropolitana.

Impresionati de aceasta situatie delicata, credinciosii i-au trimis gandurile lor bune.

"El a facut mult bine, nu numai acestei catedrale, ci intregii tari. El a fost uns cu duhul sfant", spune o femeie.

"Imi pare extrem de rau ca se duce o era. Ma rog la Dumnezeu sa il mai tina in viata", spune alta femeie.

La randul sau, si Parintele Daniel a transmis: ''Ne rugam lui Dumnezeu, doctorul sufletelor si al trupurilor, sa-i aline suferinta si sa-i daruiasca sanatate."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO