Ritual straniu într-o biserică. Preot, prins în timp ce adresa blesteme, alături de un cuplu

Ultima actualizare: 04-03-2020 21:09

După ce un preot din Huedin a fost oprit de la slujire pentru că a participat la un ritual straniu în biserică, un alt coleg de-ai acestuia este în centrul unui scandal.

Respectivul a fost filmat în timp ce îi adresează blesteme, alături de un cuplu de romi, celui care le-ar fi răpit fiica celor doi. Mitropolia Clujului susține că părintele a fost dojenit deja pentru această faptă.

Preotul a îngenuncheat între cei doi soți și l-a invocat pe Dumnezeu.

Preot: „Cer osândirea și pedepsirea celor ce le-au produs tulburare sufletului și familiei lor și necaz și rușine în fața rudeniilor și a tuturor cunoscuților lor.”

Același preot rostește blestemul pe care cei doi soți îl repetă, cuvânt cu cuvânt.

Preot: „Cerem pedeapsa bunului Dumnezeu pentru cel care ne-a răpit fiica și ne-a dus-o cu gând s-o batjocorească. Osândă și pedeapsă pentru el, casa și familia lui, așa încât să ajungă de râsul oamenilor și cunoscuților săi pentru rușinea pe care ne-a făcut-o. În caz că se întoarce, se căiește și spune adevărul, acest blestem să nu-l ajungă.”

Aceste cereri șocante invocate de un slujitor al Domnului se încheie culmea, ca o slujbă obișnuită.

Preot: „În numele Tatălui și-al Fiului și-al Sfântului Duh, amin!”

În imagini, un apropiat al celor doi soți numără niște bani, apoi ar fi strecurat o sumă în buzunarul preotului.

Mitropolia Clujului susține că părintele a fost deja sancționat cu mustrare și nu are voie să comenteze cele întâmplate.

Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului„Am luat act cu multă tristețe de aceste acte care nu sunt doar smintitoare, ci și profanatoare ale lăcașului sfânt. N-aș vrea eu să-i judec pe preoți. Suntem în măsură să îi povățuim și să îi sfătuim atunci când aceștia au nevoie."

Acum câteva zile, un alt preot din zonă a fost filmat într-un context asemănător. Cu acordul lui, mai multe persoane de etnie romă s-au întins, pe rând, într-un sicriu și au jurat pe Biblie. Respectivii au încercat astfel să își convingă apropiații că nu vor mai cădea în păcat.

Dorin Cioabă, lider al comunității rome: „Noi credem că există câțiva preoți care profită de naivitatea romilor și aceștia merg acolo să ceară anumite servicii pe care le plătesc și nu cu puțini bani. Se creează un precedent foarte grav. Se vor șantaja unii pe alții că „dacă nu rezolvi o problemă, mă duc la preot, dau bani și o să mori într-un timp scurt."

Biserica interzice categoric astfel de practici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO