Rezultatul analizelor în cazul copilului care a murit după ce a mâncat shaorma


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 19:00
Categorie: Stiri actuale
Theodor, copilul care a murit dupa ce a mancat shaorma

Apar informaţii noi în cazul copilului de 3 ani din Bucureşti care a mâncat de la o shaormarie şi a murit, după ce ambulanța l-a dus cu întârziere la spital.

Testele de sânge ale părinţilor arată că nu aveau în organism bacterii periculoase. Aşadar, cel mai probabil, băiețelul ar fi trăit dacă era tratat în timp util.

Theodor s-a stins, deshidratat sever, pentru că inima lui n-a mai avut ce să pompeze. În 8 ore, el şi părinţii, toţi cu simptome de toxiinfecţie, au fost consultaţi acasă de doi medici de pe salvare, dar o ambulanţă fără medic i-a dus la spitalul Balş la aproape 5 ore după ce a fost chemată.

Tatăl copilului: ”Ne era rău. Și ei au trimis doar şofer. Theodor era slăbit, foarte slăbit.

Adulţii şi-au revenit doar cu o perfuzie de hidratare. Copilul, în schimb, a făcut stop cardiac şi s-a stins.

Profesor doctor Mihai Craiu, medic pediatru: ”Pierderile de lichide sunt inerente şi la un copil sănătos, cu atât mai mult cu cât e bolnav, şi pierderile sunt mai rapide. Timpul este esenţial în orice urgenţă! Probabilităţile de a face ceva fără urmări sunt extrem de mici.

Din nefericire, inspectorii sanitari au luat probe foarte târziu, atât din shaormeria de unde cei trei cumpăraseră un kebab, cât şi din casa familiei, deci este posibil să nu aflăm niciodată care a fost sursa infecţiei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO