"I-a taiat pantalonii nepoatei mele, a batut-o, a impins-o pe scari." Un elev cu nevoi speciale a pornit un scandal la Galati

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17

Comportamentul unui elev cu nevoi speciale, in varsta de 8 ani, a creat o adevarata revolta intr-o scoala din Galati.

Parintii colegilor lui au refuzat, joi dimineata, sa isi mai lase copiii la scoala si spun ca cei mici sunt agresati in timpul orelor de baiatul care nu isi poate controla izbucnirile. Profesorii si psihologii spun ca baietelul trebuie integrat intr-o clasa normala, pentru ca asa au recomandat medicii care l-au consultat.

Bunica: "De exemplu, cum i-a taiat pantalonii nepoatei mele. Cum a batut-o pe 23 ianuarie, de abia am scos-o din mainile lui. Cand a impins-o pe scari. Cum sa nu fim revoltati?"

Parintii nu au mai suportat conditiile in care invata copiii lor si au venit, joi, revoltati, la scoala. Miercuri, cand elevii au revenit la cursuri, dupa vacanta de Paste, le-au povestit parintilor ca au fost batuti si injurati de colegul lor.

Marcelica Vasioiu, directorul scolii: "Copiii dumneavoastra, la momentul acesta, ar fi trebuit sa fie prezenti la ora."
Parinte: "Eu nu pot sa stau linistita patru ore acasa, cand acest copil mi l-a impins, mi l-a batut. Nu se poate!"

Situatia a fost reclamata atat la conducerea scolii, cat si la inspectorat si la Ministerul Educatiei. Directoarea unitatii de invatamant sustine insa ca nu poate incalca legea.

Marcelica Vasioiu, directorul scolii: "A fost sanctionat cu avertisment pe care l-au primit parintii si care a fost consemnat in catalog. Acest copil trebuie integrat, ca asa ne spune legea."

Copilul in varsta de 8 ani a fost transferat la scoala unde se afla acum, in luna decembrie 2013. Mai fusese la doua unitati inainte, dar parintii au fost nevoiti sa il mute din cauza acelorasi probleme. In februarie, dupa ce l-au consultat medici de specialitate, a fost conceput si un plan special de educatie, pentru el.

Grigore Ionascu, directorul Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala: "Acest copil are un coeficient de inteligenta peste medie.Diagnosticul ii permite cu prioritate includerea si adaptarea in invatamantul de masa."

Diamanta Bulai, inspector scolar general adjunct, Galati: "Trebuie sa facem mult mai mult pentru a educa si parintii."

Elevul va fi monitorizat timp de o luna de un asistent educational, iar in functie de rezultate, specialistii vor stabili cum trebuie sa continue tratarea copilului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO