Record de infectări la nivel global: 3,4 milioane de cazuri într-o zi

Ultima actualizare: 14-01-2022 09:49

Un nou record de infectări cu SARS-COV-2 a fost înregistrat joi, la nivel global: aproape 3,4 milioane de cazuri confirmate în 24 de ore.

Guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru a ține situația sub control. În Grecia, cei cu vârste peste 60 de ani vor primi amenzi de 100 de euro, pe lună, dacă nu se vaccinează. Măsura intră în vigoare duminică.

În Statele Unite, spitalele abia mai fac fac numărului mare de pacienți, iar preşedintele Biden cere să fie achiziţionate 500 de milioane de teste Covid. Ordinul președintelui american vine pe fondul unei crize de teste Covid la nivel național, care a încetinit reacţia autorităților la valul de infectări. Americanii ar urma să primească și măști performante.

Joe Biden, președintele SUA: „Săptămâna viitoare vom anunța cum vom proceda pentru a pune la dispoziția americanilor, gratuit, măști de înaltă calitate. Chiar dacă știu că toți ne dorim să nu mai purtăm măști. Înțeleg asta, dar ele sunt un instrument cu adevărat important pentru a opri răspândirea virusului, în special a variantei Omicron, care este foarte transmisibilă. Așa că, vă rog, purtați mască!”

Președintele a mai anunțat că, de săptămâna viitoare, peste 1.000 de militari vor fi trimiși să ajute personalul medical din spitale, în toată țara. Cadrele medicale sunt depășite de numărul mare de bolnavi de Covid.

În Franţa, zeci de mii de profesori vor intra în grevă națională, în semn de protest față de măsurile anti-Covid luate de guvern, care susțin ei, sunt total haotice.

Protestatară: „Protestăm față de politici, nu față de virus. Măsurile sunt anunțate de pe o zi pe alta și se schimbă mereu, iar noi cerem doar stabilitate pentru a putea să ne ocupăm de copii. Vrem ca personalul și elevii să fie dotați corect. Măștile ar trebui să fie gratuite pentru elevi. Este un dezastru.”

Greva anunțată de profesorii din Franța ar putea fi cea mai mare din ultimul deceniu, iar multe școli primare au rămas închise încă de ieri. Este de așteptat ca 75% dintre cadrele didactice să participe la protest.

În Grecia, persoanele nevaccinate, cu vârste peste 60 de ani, vor fi amendate începând cu 16 ianuarie, în fiecare lună, cu câte 100 de euro. Potrivit guvernului elen, din 10 persoane care ajung la ATI, opt nu sunt vaccinate. Doar 67% din populaţia Greciei are schema completă de vaccinare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO