RCS&RDS vrea sa lanseze doua posturi de radio - Digi FM si Digi Sport FM

22-10-2013 16:38


RCS

Compania RCS&RDS vrea sa lanseze doua posturi de radio, cu denumirea Digi FM si Digi Sport FM, si s-a inscris la concursul pe care Consiliul National al Audiovizualului il va organiza, incepand din 18 noiembrie pentru atribuirea mai multor frecvente.

Surse din piata media au declarat, pentru agentia MEDIAFAX, ca societatea RCS&RDS vrea sa lanseze doua posturi de radio, unul generalist, cu denumirea Digi FM, si unul tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM.

In acest sens, societatea RCS&RDS s-a inscris la concursul care va fi organizat de CNA si a solicitat, in total, peste 20 de frecvente de radio pentru a forma retelele Digi FM si Digi Sport FM. Una dintre frecventele pentru care va concura RCS&RDS este in Bucuresti (frecventa 106,2 FM, pe care a emis Click FM, caruia CNA i-a retras licenta in 18 iulie 2013), restul fiind in mai multe localitati din tara.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii RCS&RDS nu au raspuns la intrebarile adresate de MEDIAFAX pe acest subiect.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Consiliul National al Audiovizualului a decis, pe 15 octombrie, sa organizeze, incepand din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvente radio. intre acestea se afla si cele 23 de licente terestre care au fost retrase Radio Guerrilla.

Printre societatile care s-au inscris la concursul organizat de CNA se numara si societatea Antena 3 SA, care detine licenta televiziunii Antena 3, si care vrea sa lanseze postul generalist Radio 3 FM in Bucuresti.

O alta societate inscrisa la concursul CNA este Ridzone Computers SRL, care detine licenta televiziunii Romania TV si care vrea sa lanseze un post de radio generalist in Bucuresti.

La concursul CNA s-au inscris si societatea Grupul Media Camina SRL (care detine Radio Zu si Romantic FM), P7S1 Radio Holding SRL (care detine Kiss FM, Magic FM si One FM), Global Media Expert SRL (care detine Sport Total FM), dar si trustul de presa al Patriarhiei Romane (care detine Radio Trinitas).

Frecventele vor fi scoase la concurs in doua calupuri: generaliste si tematice.

Frecventele care vor fi scoase la concurs sunt in localitati precum Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Cluj-Napoca, Covasna, Deva, Iasi, Resita, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targu Mures etc.

Concursul se va desfasura incepand din 18 noiembrie si se va intinde pe cate zile va fi necesar pana la atribuirea celor 71 de frecvente.

Sursa: Mediafax

Tags: rcs&rds, radio, licenta,

VIDEO PROTVPLUS.RO