Raed Arafat: Urmează să se prelungească starea de alertă. Nu vor fi măsuri de relaxare

Ultima actualizare: 09-01-2021 09:18
raed arafat
Agerpres

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că starea de alertă va fi prelungită şi nu sunt prevăzute măsuri de relaxare, dar nici alte măsuri restrictive, după apariţia noii tulpini de coronavirus.

”Urmează să se prelungească starea de alertă, asta cred că deja ştie toată lumea. Clar că nu vor fi în acest moment măsuri de relaxare. La acest moment nu, se va merge pe aceleaşi măsuri care au fost până acum”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat, potrivit News.ro.

Acesta a precizat însă, că nu s-a discutat nici măsuri mai drastice, după apariţia noii tulpini de coronavirus.

Arafat explică, însă, că dacă apar creşteri ale numărului de cazuri se vor lua măsuri locale şi zonale.

”Acolo unde vedem şi observăm că există creşteri semnificative, se pot lua, în prima fază, măsuri zonale sau locale ca până acum. Acest lucru o să-l luăm fără nicio problemă, când vedem creşteri să luăm măsura de carantinare zonală. Dacă în evaluarea situaţiei epidemiologice se observă alte date noi care impun soluţii noi, orice poate fi discutat”, a mai declarat Arafat.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie.

Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Deja se răspândeşte în comunitate

 

 

Raed Arafat a mai afirmat că dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în afara ţării, înseamnă că noua tulpină de virus se răspândeşte în comunitate.

Acesta a precizat că, dacă noua tulpină începe să se răspândească, poate să fie ”un impact foarte serios”.

”Deja tulpina undeva se răspândeşte în comunitate. Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă. Trebuie să ne deschidă ochii, să fim atenţi la orice creştere a numărului de cazuri pentru a lua măsurile pe plan local, pe plan zonal, cum am luat până acum”.

Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO