Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune, la Londra și va purta o brățară electronică de supraveghere

×
Codul embed a fost copiat

Condamnat la 7 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională, omul de afaceri Puiu Popoviciu s-a predat luni, la Londra.

El a mers însoţit de avocat, la sediul poliţie şi a fost lăsat să plece acasă, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline.

În urmă cu 12 zile, autorităţile au anunţat că încep căutarea sa, pentru că se sustrage executării pedepsei pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Popoviciu s-a declarat permanent nevinovat în dosarul în care a fost acuzat că a preluat un teren destinat cercetărilor pomicole şi l-a transformat abuziv într-o zona comercială şi rezidenţială. Prejudiciul s-ar ridica la 130 de milioane de euro.

Dat în urmărire internaţională, Puiu Popoviciu s-a prezentat, însoţit de un avocat, la Poliţia Metropolitană Londoneză. Omul de afaceri a declarat că este căutat de autorităţile române, pentru că a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Judecătorul a emis deja un mandat pentru 30 de zile de supraveghere electronică pe numele lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri a plătit 200.000 de lire sterline cauţiune şi este obligat să se prezinte la secţia de poliţie de trei ori pe săptămâna.

Citește și
Puiu Popoviciu, Poliția Română
Puiu Popoviciu, la "Persoane urmărite", pe site-ul Poliției Române
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În acest moment, autorităţile române trebuie să se grăbească să trimită către Londra toate datele şi informaţiile necesare pentru ca procedura de punere în executare a mandatului european de arestare să fie respectată şi Puiu Popoviciu să fie adus în România. Aici, el ar urmă să fie preluat de administraţia penitenciarelor şi încarcerat pentru următorii 7 ani.

Puiu Popoviciu a plecat din România acum două luni. Unii apropiaţi au susţinut că omul de afaceri se afla la Londra, locul de unde şi-ar gestiona afacerile, alţii că ar fi în Statele Unite, la New York, unde stă şi actuală iubită. Pentru poliţişti, Popoviciu părea o ţintă greu de atins, mai ales că acesta are afaceri şi în Monaco, dar şi în alte ţări.

Acum, decizia va sta în mâinile judecătorului britanic. Acesta va analiza probele trimise de români şi va decide dacă Popoviciu ar trebui extrădat.

Puiu Popoviciu şi-a susţinut permanent nevinovăţia de-a lungul întregului proces. El a afirmat mereu că tranzacţia prin care a preluat de la Universitatea de Agronomie terenul pe care a ridicat o zona comercială şi una rezidenţială în nordul Bucureştiului a fost legală.

Şi totuşi, judecătorii au fost de altă părere. El şi-ar fi angajat un avocat american, fost şef al FBI, după cum a titrat presa română, prin intermediul căruia a susţinut că ar fi fost condamnat fără probe şi că este nevinovat.

Puiu Popoviciu a investit, inclusiv în România unde este considerat cel mai mare proprietar de spaţii comerciale din Bucureşti.

Cu o avere estimată de revista Capital la aproape 360 de milioane de euro în 2016, ocupă locul 8 în top 300. Acelaşi Popoviciu are afaceri şi în industria hotelieră sau cea a restaurantelor.

A adus în românia francizele Pizza Hut şi KFC şi , după ce a deschis primul magazin Ikea lângă Bucureşti, a vândut franciză pentru 30 de milioane de euro.

Cel mai cunoscut bussines este complexul comercial Băneasa, construit pe terenul pe care procurorii spun că a pus mâna, cu ajutorul fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole.

SINCRON POPOVICIU 110417 [<moş>Titraj_PUIU POPOVICIUmoş>]
se va face drepatate, ne luptăm,
cereţi achitarea?
categoric da

Dacă va ajunge la bucureşti, Puiu Popoviciu va putea să fie prezent şi la procesul civil prin care statul român încearcă recuperarea prejudiciului din dosar, în valoare de 130 de milioane de euro.

Magistraţii trebuie să decidă dacă Puiu Popviciu îşi va pierde o parte din avere dar şi dacă statul va prelua afacerile derulate pe terenurile universităţii de ştiinţe agricole.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Puiu Popoviciu a fost pus sub urmărire internaţională
Puiu Popoviciu a fost pus sub urmărire internaţională

Omul de afaceri Puiu Popoviciu este de astăzi urmărit internaţional. Milionarul a primit în străinătate vestea că a fost condamnat la 7 ani de detenţie.

Puiu Popoviciu, la
Puiu Popoviciu, la "Persoane urmărite", pe site-ul Poliției Române

Poliţia Română a publicat, miercuri seară, la rubrica "Persoane urmărite", fotografia şi datele omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare
Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Omul de afaceri Puiu Popoviciu merge la închisoare. Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat astăzi definitiv, la 7 ani după ce l-au găsit vinovat că a pus mâna ilegal pe sute de hectare de teren din nordul Capitalei.

Puiu Popoviciu, pasuit de Instanta Suprema. Sentinta definitiva in dosarul
Puiu Popoviciu, pasuit de Instanta Suprema. Sentinta definitiva in dosarul "Baneasa", amanata pentru 2 august

La doar o zi dupa ce Dan Voiculescu a redevenit liber, un alt om de afaceri puternic ii poate lua locul in inchisoare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.