Protest spontan la Spitalul de Urgenta din Tulcea. Cadrele medicale, la capatul rabdarii: "Dupa 20 de ani, iau 1060 de lei"


Ultimul update: Vineri 16 Ianuarie 2015 07:02
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015 19:37
Categorie: Stiri actuale

150 de cadre medicale au intrerupt lucrul, timp de doua ore, si au cerut salarii mai mari. La pediatrie, unde ar fi nevoie de cel putin 6 doctori, situatia este dramatica, spun oamenii: au ramas cu doar doi specialisti.

"Vrem salarii ca in tara !"

Oamenii se plang ca au cele mici lefuri din sistem. Asta desi lucreaza in singurul spital din judet si se ingrijesc de sanatatea a 200 de mii de oameni.

"600, da!? Sporul de vechime unde este? Ca avem peste 25 de ani de vechime in munca. Cine s-a angajat ieri are salariu cat noi."

"Am ajuns la 20 de ani vechime si lucrez in terapie intensiva cu 1060 de lei."

Cei din conducerea spitalului sustin ca fostul manager este responsabil pentru ca a ales o grila de salarizare mica, iar dupa taierea lefurilor angajatii au ramas cu minimum pe economie.

"Nu am posibilitatea sa va fac o plata mai mare. Nu stiu daca ma intelegeti, nu am posibilitatea legala", spune Daniel Negoescu manager spital.

"Rusine, rusine, rusine sa va fie!"

In tot acest timp sectia de pediatrie a spitalului, risca sa fie inchisa in lipsa de specialisti. Acum au ramas doar doi iar unul dintre ei este pensionar.

"Au venit pediatri, iar in momentul in care a trebuit sa se semneze contractul de munca acei medici s-au simtit ofensati de ce mic era salariul."

Sectia are in medie, pe luna, peste 150 de internari, fara cea de neonatologie.

"Uitati, o zi da, o zi nu. Adica, unde este odihna noastra, unde este posibilitatea noastra de a ne reface?"

"In zilele in care trebuie sa vedem si nou nascutii vedem 30 - 40 cati sunt acolo plus sectia, plus copiii pe care ni-i trimite UPU. Deseori ajungem sa vedem si cate 70 de copii pe zi", spune dr. Aurelia Georgeta Penea medic pediatru.

Este rau peste tot in tara. Iata ce se intampla la spitalul orasenesc din Pucioasa.

Singurul medic care era aici va pleca la spitalul din Targoviste, pentru ca locuieste acolo. Cine ii va ingriji insa pe copiii care locuiesc in nordul judetului Dambovita? Cu ambulanta, pana la cel mai apropiat spital vor face si peste 45 de minute.

Din pacate un singur minut poate face diferenta dintre viata si moarte.

"Nu vom mai avea niciun medic pediatru in zona. Noi credem ca vor exista pierderi de vieti de copii, oricum marile urgente nu vor ajunge in timp util pana la spitalul judetean", avertizeaza dr.Cecilia Ionescu manager Spitalului Orăşenesc Pucioasa.

In lipsa unui doctor, nu se mai fac internari.

Operatia care costa de 20 de ori mai putin in Romania decat in Statele Unite. Procedura presupune doua implanturi in vertebre
Medici din Dej acuzati ca au lasat un pacient sa astepte pe hol ore in sir. Momentele dificile prin care a trecut familia
VIDEO PROTVPLUS.RO