Probleme grave la metrou, scoase la iveală. Ce au descoperit pompierii


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 20:01
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 18:09
Categorie: Stiri actuale

O simulare în cazul unui bombardament, care s-a desfăşurat joi noapte, la metrou, a scos la iveală probleme grave în staţiile subterane ale Capitalei.

Chiar dacă a fost doar un exerciţiu, pompierii şi militarii şi-au dat seama că nu sunt căi de evacuare pentru victime. Pentru a aduce la suprafaţă 200 de călători au fost nevoiţi să taie grilajele şi să-i scoată prin gurile de ventilaţie.

Pompierii şi militarii au fost puşi în situaţia de a găsi soluţii în timpul simulării unui atentat cu bombă la staţia de metrou Piaţa Romană. Au avut misiunea să scoată din subteran două sute de oameni, mulţi dintre ei cu răni grave. Din fericire, de această dată, au fost doar vopsea şi machiaj.

Prima victimă, găsită pe peron, a fost extrasă în zece minute. Conform scenariului, restul victimelor erau blocate în tunel şi nu existau cai de evacuare.

Raed Arafat: "Este dificil la metrou pentru că am încercat să facem condiţii cât mai reale. S-au făcut şi extracţii de la gurile de aerisire, au tăiat efectiv grilajele ca să scoată victimele."

O altă problemă ar fi numărul de locuri în spitale. Tragedia de la Colectiv a arătat deja că sistemul saitar nu este pregătit să preia un număr de victime. Joi seară, în cadrul exerciţiului, a fost folosit un spital mobil.

Nu doar autorităţile ar trebui să fie pregătite, ci şi cetăţenii. Fără campanii de prevenire, oamenii ar trebui să se informeze pe cont propriu.

Este uşor de zis şi greu de făcut, dar dacă ajungeţi într-o asemenea situaţie trebuie să vă păstraţi calmul. Culmea, pompierii spun că lipsa de reacţie vă poate ajuta. În sensul în care nu este o idee bună să încercaţi să megeti prin tunelul metroului."

Un alt sfat este să vă adăpostiţi lângă un perete sigur şi să aşteptaţi echipajele de salvare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Dragnea:„Cineva mi-a zis: chiar dacă te arestează, venim și te scoatem de acolo”
Reacția emoționantă a lui Florin Călinescu după moartea Emmei Neagu
Gestul jurnalistului britanic Charlie Ottley pentru promovarea turismului în România
FULLSCREEN
Probleme grave la metrou, scoase la iveală. Ce au descoperit pompierii
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO