PRO TV, lider digital în producția de conținut video exclusiv și inovator în 2023

PRO TV, lider digital în producția de conținut video exclusiv și inovator în 2023
Pro TV

PRO TV a înregistrat o performanță specială în 2023, în mediul digital, atât din punct de vedere al traficului pe site-urile sale de știri, divertisment și sport, cât și al investițiilor în conținut video exclusiv și original.

Compania a lansat, în premieră pe piața românească, o pastilă de știri sportive prezentate de un host virtual creat cu ajutorul inteligenței artificiale, E-MIL, și a dezvoltat un proiect video complex cu focus pe sustenabilitate și protecție a mediului înconjurător, emisiunea PRO VERDE.

Trafic record pe site-urile PRO TV

Site-urile PRO TV au atras, în medie lunară, peste 12,7 milioane de clienți unici, 91 de milioane de afișări și aproape 29 de milioane de vizualizări video în 2023, conform datelor Studiului de Audienta si Trafic Internet, elaborat de BRAT. Aceste cifre plasează PRO TV în topul trusturilor media din România, atât ca număr de vizitatori, cât și ca timp petrecut pe site-uri.

Stirileprotv.ro a fost unul dintre cele mai vizitat site-uri de conținut din România, cu 7,1 milioane de clienți unici, 35 de milioane de afișări și aproape 13,5 milioane de vizualizări video în medie pe lună. Site-ul a fost constant în top 3 site-uri de conținut și a fost menționat ca fiind cel mai de încredere sursă de informații, conform Digital News Report 2023 elaborat de Reuters Institute. Pe lângă știri aici s-au regăsit și transmisiuni live ale unor evenimente speciale care au avut loc în 2023 - cutremurul din Turcia, încoronarea Regelui Charles III, imagini dramatice din Fâșia Gaza, dezbateri din Parlamentul României, explozia de la Crevedia.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Protv.ro performează pe segmentul de divertisment din România, cu 2,4 milioane de clienți unici, aproape 14 milioane de afișări și peste 3,1 milioane de vizualizări video pe lună. Site-ul a oferit informații detaliate despre programele, serialele și vedetele PRO TV. Site-ul a primit, în 2023, un layout și un player video noi, aliniate celor mai noi cerințe ale pieței.

Sport.ro a înregistrat în medie 3,2 milioane de clienți unici, 42 de milioane de afișări și peste 12 milioane de vizualizări video pe lună. Site-ul s-a concentrat pe conținut video cu emisiuni moderate de Andru Nenciu și Cătălin Oprișan, dar a oferit și conținut video exclusiv în piața digitală din România - imagini din marile competiții de fotbal intercluburi din Europa: Europa League, Conference League; tenis - Transylvania Open, turneu WTA de categorie 250 ; Campionatul național de handbal feminin și Campionatul național de handbal masculin; Imagini din FA CUP, competiția de fotbal cea mai veche a lumii.

Investiții în conținut video exclusiv și original

PRO TV a continuat să investească în conținut video digital exclusiv și original în 2023, lansând două producții VOYO Original și un format inovator de știri sportive.

VOYO Original este un brand care oferă seriale de ficțiune și documentare produse pentru platforma sa de streaming, VOYO. În 2023, au fost lansate pe platformă Video-on-Demand două seriale: Groapa și Tovarășu’.

Groapa este primul serial de ficțiune VOYO Original, care spune povestea unei familii de interlopi din Giurgiu, care se confruntă cu amenințări din interior și din exterior. Serialul a fost văzut de aproximativ 50% din baza activă de abonați VOYO și a primit recenzii pozitive din partea criticilor și a publicului.

Tovarășu’ este primul serial documentar VOYO Original, care explorează viața și moartea lui Nicolae Ceaușescu, ultimul dictator comunist al României. Serialul a intrat direct în top 5 cele mai urmărite seriale din 2023 pe VOYO, la numai o lună de la lansare, și a fost apreciat pentru abordarea sa echilibrată și documentată.

Librăria VOYO este secțiunea platformei care oferă acces la un catalog vast de seriale, filme, emisiuni și documentare, atât românești, cât și internaționale. În 2023, librăria VOYO s-a dublat ca număr de titluri disponibile, ajungând la peste 2.000 de opțiuni de vizionare. Numărul de episoade, video-uri și ore de conținut a crescut, de asemenea, cu peste 60%. Numărul de ore vizionate pe user a crescut cu 57%.

Platforma VOYO a beneficiat, în 2023, de o creștere cu 189% a bazei de subscrieri. Numărul de ore de conținut vizualizat a fost de 26 de milioane, echivalentul a peste 3.000 de ani.

Serialele au fost cel mai vizionat tip de conținut pe VOYO, urmate de emisiuni. Las Fierbinți a rămas cel mai vizionat titlu pe VOYO, atât ca număr de views, cât și ca durată, urmat de Clanul, Lectii de Viata și Survivor.

Proiecte video speciale

Pastila de sport este un format inovator de știri sportive prezentate de un host virtual. E-MIL este un personaj animat, care oferă zilnic un rezumat al celor mai importante evenimente sportive din România și din lume, cu umor și ironie. E-MIL este difuzat pe sport.ro și pe canalele de social media ale site-ului, având o audiență în continua creștere.


E-MIL prezintă Pastila de Sport (12.01.2024) pe www.sport.ro

PRO VERDE este un proiect video complex cu focus pe domeniul ESG, care a fost dezvoltat de PRO TV în 2023. ESG este un acronim care se referă la criteriile de evaluare a performanței unei companii sau a unei investiții din perspectiva mediului, societății și guvernanței. PRO VERDE este o emisiune dedicată sustenabilității și luptei împotriva poluării și schimbărilor climatice, care prezintă soluții și exemple de bune practici în acest domeniu. PRO VERDE este difuzată pe stirileprotv.ro și pe canalele de social media ale site-ului.

PRO TV a dovedit, în 2023, că este lider în producția de conținut video digital exclusiv și inovator, orientat spre preferințele publicului său. Acest lucru se datorează efortului și talentului echipei PRO TV, căreia îi sunt recunoscător și de care sunt mândru” a declarat Andrei Bereandă, Head of Digital PRO TV.

Concluziile pentru 2023

PRO TV a avut un an de succes în 2023, consolidându-și poziția de lider în producția de conținut video digital exclusiv și inovator. Compania a oferit publicului său o gamă variată de opțiuni de informare și divertisment, adaptate la cerințele și tendințele pieței. PRO TV a investit în tehnologie, creativitate și calitate, lansând două producții VOYO Original, un format de știri sportive prezentate de un host virtual și un proiect video cu focus pe domeniul ESG. Site-urile PRO TV au înregistrat un trafic record, plasându-se în topul trusturilor media din România.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Instructor auto, spulberat de o mașină când mergea cu motocicleta. A fost aruncat în aer câțiva metri
Instructor auto, spulberat de o mașină când mergea cu motocicleta. A fost aruncat în aer câțiva metri

Un motociclist de 45 de ani din județul Bistrița-Năsăud, instructor auto, a fost lovit în plin de o maşină care ar fi intrat în depășire.

Se construiește cel mai mare obiectiv industrial din România, de după Revoluție. Investiție de 1,4 miliarde de euro
Se construiește cel mai mare obiectiv industrial din România, de după Revoluție. Investiție de 1,4 miliarde de euro

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Un adolescent de 16 ani a lovit cu pumnul un jandarm, în Constanța. Minorul a fost arestat pentru ultraj
Un adolescent de 16 ani a lovit cu pumnul un jandarm, în Constanța. Minorul a fost arestat pentru ultraj

Un minor în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat că ar fi agresat fizic pe o stradă din Medgidia un jandarm, pe care l-ar fi lovit cu pumnul în zona feţei.

Recomandări
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO
Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine, relatează AFP.

Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front
Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front

Kievul a transmis că va începe să opereze cu avioanele de luptă F-16 mai curând de cât se preconiza.