Printul Paul de Romania, executat silit. Suma pe care trebuie sa o plateasca jurnalistului britanic cu care s-a judecat 8 ani

Ultima actualizare: 13-09-2015 07:06

Dupa ce s-a judecat 8 ani cu un editorialist britanic si in final a pierdut procesul Printul Paul de Romania trebuie sa plateasca despagubiri.

Tocmai de aceea locuinta sa din Bucuresti si a Printesei Lia a fost vizitata de un executor judecatoresc si de jandarmi. Acestia au intrat in casa in absenta locatarilor si au evaluat toate bunurile de valoare care urmeaza sa fie vandute.

Argumentul nu l-a impiedicat pe executor sa intre in imobil si sa isi indeplineasca atributiile. Mai exact sa identifice toate bunurile de valoare in ciuda opozitiei celei care are grija de casa din centrul capitalei.

Femeia s-a trezit cu politia si cu jandarmii la usa joi, la 9 dimineata. In schimb Printul Paul si Printesa Lia au vorbit doar la telefon cu executorul.

Executor: Chiar daca nu sunteti acasa, o sa intru. Nu iau astazi bunurile, doar le identific, sa vedem ce bunuri detineti.

S-a ajuns pana aici dupa o disputa care dureaza de aproape un deceniu aparuta intre Printul Paul al Romaniei si un jurnalist britanic.

Jurnalistul a sustinut ca a printul l-a angajat sa se ocupe de imaginea lui. Ar fi muncit dar in schimb nu ar fi fost platit, conform contractului. Mmai exact 1.800.000 de lire. Contactat de reporterii Stirilor Protv, editorialistul s-a abtinut sa faca prea multe comentarii.

Jurnalistul: ''El (n.r. Printul Paul) stie ce trebuie facut si daca face nu mai este nevoie de executare silita. Este foarte simplu. Sunt multe aspecte interesante de dezvaluit, insa acum nu este momentul potrivit avand in vedere ca executarea silita este in desfasurare. O sa va spun versiunea mea in viitorul apropiat, dar acum trebuie sa ma concentrez pe procesul de executare silita."

Paul al Romaniei a sustinut mereu contrariul. Potrivitul lui jurnalistul i-ar datora aproximativ doua milioane de lire sterline.

Printul Paul de Romania, in 8 octombrie 2010: "Vedeti actul, semnat de notar englez, de Houston (n.r. jurnalistul) si mama lui si este vorba de 1. 200.00 de lire. Uterior, au fost inca 700.000. Deci mai mult de doua milioane de lire. E bizar ca cere bani cand eu i-am dat imprumut”

Disputa dintre cei doi a ajuns in instanta. In cea romaneasca, Marco Houston a pierdut. Dar nu a renuntat si a apelat la Curtea Suprema de Justitie de la Londra care in iunie anul trecut i-a dat castig de cauza. Decizia a fost validata si aici.

Mircea Andrei, avocatul lui Paul de Romania: "Dispune de aceasta suna si cu siguranta va plati”

Conform legii printul Paul are 15 zile la dispozitie sa stinga acest conflict. Avocatul printului sustine ca suma ceruta de britanic se ridica acum la 4.700.000 de lire sterline, cu tot cu dobanzi si penalitati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!