Principele Nicolae si turul ciclist „Cartile Copilariei pe bicicleta” au ajuns la Cluj. Sute de copii au venit sa-i intampine

Ultima actualizare: 28-04-2015 06:56

De ce trebuie sa citim? Ca sa fim destepti! Asta i-au raspuns sute de copii Principelui Nicolae al Romaniei, care a pornit intr-o calatorie pe doua roti, prin Romania, pentru a imparti carti celor mici.

Vineri, a poposit la Cluj, insa periplul sau prin tara se termina abia peste 9 zile, la Constanta.

Principele Nicolae a intrat pe bicicleta in Parcul Central din Cluj, unde il asteptau sute de copii. Erau nerabdatori sa primeasca o carte, neaparat cu autograf.

Principele Nicolae a plecat acum doua zile pe bicicleta de la Sighetul Marmatiei vrea sa traverseze tara pe doua roti, de la nord la sud, ca sa promoveze cititul, dar si sportul.

Principele Nicolae al Romaniei: "Eu am propus asta si echipa mea a crezut ca sunt putin nebun, dar cu entuziasmul meu am convins."

Si-a convins nu doar echipa, ci si sutele de oameni veniti sa-l intalneasca.

Mihai Cirghezan, profesor: "Este un exemplu formidabil pe care Principele ni-l aduce tuturor. Este o actiune caritabila pentru copii din mediul rural si o buna propaganda a sportului."

In turul sau pe bicicleta il insoteste campionul national la ciclism Alex Ciocan.

Alex Ciocan, campion national la ciclism: "Odata ce-ai intrat in hora, stii cum e, dansezi. Faceti antrenamente inainte sa va aruncati intr-o asemenea aventura pentru ca altfel e vai de fundul si de picioarele voastre."

Principele Nicolae al Romaniei: "E dificil, cu dealuri, cu vreme, e o distanta foarte lunga."

In orasele si satele prin care va trece, nepotul Regelui Mihai va lasa carti pentru copii si va face donatii pentru diverse biblioteci. La intalnirea de la Cluj, sase norocosi s-au ales si cu o bicicleta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO