Primul județ în care incidența cazurilor de Covid-19 a depășit pragul de 5

Ultima actualizare: 01-11-2020 16:11
Salaj
Shutterstock

Sălaj a devenit primul judeţ din România în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la o mie de locuitori, a depășit pragul de 5. Astfel, indicele raportat duminică este de 5,1 la mie.

Datele oficiale furnizate de autorităţile locale arată o răspândire accentuată a bolii cauzate de noul coronavirus în mediul urban, unde există zone în care sunt şi zece cazuri active de COVID-19 la o mie de localnici.


Astfel, municipiul Zalău raportează o rată de infectare de 8,33 la mie, oraşul Jibou înregistrează un indice de 10,23‰, în oraşul Cehu Silvaniei rata de infectare este de 9,71 ‰, iar dintre oraşele judeţului Şimleul Silvaniei are cel mai mic indice privind infectarea, de 4,13 ‰, potrivit News.ro.

În mediul rural, mai multe localităţi raportează indici de infectare de peste 5 la mie. Astfel, comuna Nuşfalău are un indice de 7,36‰, comuna Mirşid - 7,27‰, comuna Hereclean 6.55‰, la Someş-Odorhei rata de infectare este de 6,37‰, la Sălăţig sunt 6,10 cazuri la mie, în comuna Meseşenii de Jos sunt 5,16 cazuri la o mie de localnici, în comuna Bănişor sunt 5,08 bolnavi la mie, iar în comuna Crişeni sunt 5 cazuri la o mie de locuitori.

În judeţul Sălaj, cel mai mic indice de infectare în înregistrează comuna Gârbou, cu 1,5 cazuri a mia de locuitori.

Judeţul Sălaj înregistrează 2.988 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi 68 de dececse asociate acestei infecţii de la începutul pandemiei, iar în doar 24 de ore au fost raportate 167 de noi cazuri de COVID-19.

În perioada 26-31 octombrie, sute de locuitori ai acestui judeţ au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului care provoacă boala COVID-19. Astfel, poliţiştii au aplicat 361 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 358 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, două pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi o sancţiune a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activităţi pentru care au fost instituite restricţii. Alte 112 sancţiuni contravenţionale, dintre care 111 pentru nepurtarea măstii de protecţie şi una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, au fost aplicate de poliţiştii locali. Alte 53 de amenzi, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, au fost aplicate de jandarmi. Valoarea totală a sancţiunilor este de 124.250 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO