Primele reacții după desemnarea lui Florin Cîțu ca premier: „În continuare cred că e o glumă”

26-02-2020 20:52


Florin Citu

Florin Cîțu a fost desemnat noul premier de către Klaus Iohannis. În urma desemnării au apărut și reacții.

Din punct de vedere "emoţional", guvernul propus de Florin Cîţu "ar trebui să cadă" la votul de învestitură din Parlament, dar există şi varianta în care PSD ar face "o surpriză" liberalilor în ceea ce priveşte legitimarea Executivului propus, a declarat, pentru Agerpres, analistul politic Radu Magdin.

"PSD are o antipatie structurală faţă de domnul Cîţu, acesta invocând presupusa grea moştenire fiscală din perioada social-democraţilor. De principiu, în consecinţă, strict emoţional, cabinetul Cîţu ar trebui să cadă. Însă, e posibilă şi varianta ca PSD să le facă o surpriză liberalilor, încercând să uzeze cabinetul Cîţu la putere, până în toamnă", a afirmat Magdin.

 

Dan Barna: „Este cumva previzibilă”
 

Liderul USR, Dan Barna, afirmat, miercuri seară, că desemnarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier era ”cumva previzibilă”.

Barna a precizat că USR va merge la audierile miniştrilor i va acorda vot favorabil celor care vor performa. Întrebat dacă parlamentarii formaţiunii vor vota Guvernul Cîţu, Barna a spus: ”USR nu oferă un cec în alb PNL sau premierului desemnat”.

”Este o nominalizare cumva previzibilă din scenariul pe care preşedintele Iohannis l-a susţnut în ultima perioadă, vom vedea care este poziţia premierului”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Dan Barna.

Acesta a spus că se aşteaptă să fie invitat la discuţii.

Dan Barna a reiterat poziția partidului de a intra la guvernare.

Întrebat cum va proceda USR la audierea miniştrilor, Barna a spus: ”Vom audia fiecare propunere de ministru. Anticipez că probabil o parte din actualul cabinet se va regăsi. Cei performanţi vor beneficia de susţinere, cei care nu vor convinge vor primi votul în funcţie de prestaţie. USR nu ofer un cec în alb PNL sau premierului desemnat. Ne aşezăm cu toată responsabilatea pentru a ieşi din criză”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier.

Marcel Ciolacu: „Este clar parcursul care se dorește”
 

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, după desemnarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier, că ”este clar parcursul care se doreşte, se forţează alegeri”. Ciolacu susţine că, probabil, decizia preşedintelui era luată, înainte de consultări.

”Este clar parcursul care se doreşte, se forţează alegeri, dar cineva va trebui să răspundă”, a declarat, miercuri seară, la România TV, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a mai afirmat că "probabil " decizia preşedintelui era deja luată în momentul în care au avut loc consultările.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO