Primele imagini cu Matteo Politi după arestare. Gestul făcut față de iubita lui la instanță

Ultima actualizare: 08-02-2019 10:31

Italianul Matteo Politi, zis Mattew Mode, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile joi seară, puţin înainte de miezul nopţii. Procurorii l-au pus sub acuzare pentru infracţiuni de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Politi a pretins că este chirurg estetician şi a colaborat cu diverse clinici private din Bucureşti, unde a efectuat mai multe operaţii. Două dintre paciente îl acuză că le-a mutilat.

Una susţine că a rămas cu o gaură vizibilă la nas, iar a doua a fost nevoită să apeleze la un alt chirurg, pentru corectarea operaţiei de mărire a bustului efectuată de italian.

Italianul a fost arestat preventiv după aproape 6 ore petrecute la Judecătoria sectorului 1. El a ajuns acolo joi după-amiază, după ce fusese reţinut cu o seară în urmă. Afară, iubita lui îl aştepta cu sufletul la gură. Tânăra a încercat să se apropie de Matteo, care i-a zâmbit când a văzut-o şi a apucat să îi spună câteva cuvinte în învălmăşeala de pe scările judecătoriei. 

În momentul de față, suntem în procedura de semnare a contractului cu domnul avocat Ionaşcu, eu nu mai am ce să declar”, a spus iubita lui. 

Iniţial, italianul acuzat că a pretins că este chirurg estetician, cu numele de scena Matew Mode, era anchetat pentru înşelăciune. Doi medici din Bucureşti l-au reclamat în noiembrie pentru că le-ar fi închiriat un spaţiu într-o clinică privată şi le-ar fi luat 14 mii de lei, fără ca el să fie proprietar.

Suspectul a fost aduse miercuri seară la audieri, după ce a fost prins în tren la vama Curtici. Încerca să plece din ţară. Pe lângă înşelăciune, procurorii l-au pus miercuri sub acuzare şi pentru exercitare fără drept a unei profesii. 

Pe lângă înşelăciune, procurorii l-au pus sub acuzare şi pentru exercitare fără drept a unei profesii.

Călin Radu Bogdan, procuror al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti: „În perioada iulie-decembrie 2018, cetăţeanul italian a exercitat activităţi specifice profesiei de medic estetician în cadrul a doua policlinici din Bucureşti fără drept de practică pe teritoriul ţării şi fără a avea în posesie documente care să ateste specializarea sa. În aceeaşi perioadă, a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic estetician.” 

Încă nu se ştie câte intervenţii a efectuat, însă procurorii spun că banii încasaţi pentru ele sunt obţinuţi ilegal. Pe lângă mici intervenţii estetice, italianul ar fi efectuat şi operaţii complicate, cum ar fi schimbarea protezelor mamare sau mărirea şi înălţarea bustului. O asemenea intervenţie, efectuată la o clinică din Capitală acum câteva luni, s-ar fi încheiat dezastruos, după cum susţine un alt chirurg. 

Medic: „În urma actului chirurgical, se întrerupe vascularizaţia zonei pigmentare a sânului, determinând o zonă cicatrizantă, extrem de greu de rezolvat într-un timp ulterior.” 

Pe lângă acest caz, o altă pacientă îl acuză pe italian că a mutilat-o. Femeia, în vârstă de 60 de ani, le-a povestit jurnaliştilor de la Libertatea ce a păţit.

Victimă: „Am avut o intervenţie, o rinoplastie, o deviaţie de sept, o operaţie nereuşită. Am rămas cu o gaură vizibilă pe cartilajul vârfului nasului, mi-a fost recomandat ca fiind super specialist cu studii înalte în Statele Unite, am fost plimbată prin mai multe clinici să mi se urmărească evoluţia, după operaţie până când a zis că există o soluţie de remediere şi că trebuie să facă rost de acest remediu.” 

Italianul cunoştea termenii de specialitate din domeniu şi era capabil să îşi păcălească interlocutorii într-o discuţie, după cum au povestit mai mulţi chirurgi esteticieni. Dar s-a dat de gol în sala de operaţie, pentru că nu stăpânea proceduri de bază pentru un chirurg, de la spălatul corect pe mâini până la folosirea unei seringi, spun asistentele şi medicii care l-au văzut. Aceştia l-au şi reclamat.

Ionuț Dana, şef poliţie Sector 1: „Noi am demarat activităţi pentru verificarea autenticităţii unor documente şi am întrebat şi autoritățile din străinătate în legătură cu această persoană. Unele sunt în limba română, altele urmează să fie traduse, analizate, prezentate.”

Când au luat legătura cu autorităţile italiene, anchetatorii români au aflat că Mathew Mode este de fapt Mateo Politi, condamnat la un şi jumătate în Italia, pentru că a pretins că este medic şi i-a furat identitatea unui chirurg celebru. Aşa a reuşit să lucreze la mai multe spitale şi chiar să-şi deschidă o clinică privată de chirurgie estetică.

Presa din Italia scrie că suspectul ar fi terminat doar opt clase şi ar fi lucrat la un hotel, unde era valet şi parca maşinile oaspeţilor.  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO