Primarul din Sf. Gheorghe:"Sper ca Printul Charles va intelege ca Tinutul Secuiesc merita autonomia"

Ultima actualizare: 05-11-2012 01:54
charles

Antal Arpad si-a exprimat, joi, speranta ca Printul Charles, "ambasadorul Tinutului Secuiesc", va deveni "peste nu foarte mult timp" un ambasador "al intereselor comunitatii secuiesti" si va intelege ca aceasta zona merita sa aiba un statut de autonomie.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este si liderul local al UDMR, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Printul Charles este un ambasador al Transilvaniei si al Tinutului Secuiesc, el exprimandu-si speranta ca, in scurt timp, acesta va deveni un ambasador al intereselor comunitatii secuiesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu cred ca Printul Charles este un ambasador al Tinutului Secuiesc, cel putin din punctul de vedere al promovarii turismului. Un ambasador al Transilvaniei si al Tinutului Secuiesc si speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti", a spus Antal.

Primarul din Sfantu Gheorghe a mentionat ca mostenitorul coroanei Marii Britanice, venind foarte des in secuime, unde se intalneste cu localnicii, va intelege ca aceasta zona merita sa aiba un statut de autonomie.

"Speram ca, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador si din punctul de vedere al intereselor comunitatii secuiesti pentru ca, venind foarte des in zona noastra si intalnind foarte multi localnici, va intelege ceea ce foarte putini inteleg inca in Europa si foarte, foarte putini in Bucuresti - ca aceasta zona merita sprijinita si merita sa aiba un statut special, un statut de autonomie"
, a afirmat Antal Arpad.

Printul Charles, aflat intr-o vizita privata in Transilvania, a ajuns, miercuri dupa-amiaza, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, cu o aeronava charter. Miercuri seara, mostenitorul Coroanei Britanice a mers la Miclosoara, in judetul Covasna, unde a fost gazduit de familia contelui Kalnoky.

Joi, Printul Charles a ajuns in judetul Mures, la Saschiz, unde urma sa viziteze un punct de procesare legume-fructe, declarau, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul autoritatilor locale.

Potrivit surselor citate, Printul Charles a ajuns in judet si ar urma sa viziteze localitatile Apold, Daia si Saschiz.

La Saschiz, mostenitorul Coroanei Britanice va merge la un punct de procesare legume-fructe.

Printul Charles ar urma sa ajunga si in localitatea Daia, unde va vizita o plantatie de flori a unei fundatii specializate in biodiversitate, dar si in Apold.

Conform surselor citate, mostenitorul Coroanei Britanice nu se va intalni cu reprezentantii administratiilor locale din cele trei localitati, intrucat se afla intr-o vizita privata si nu doreste ca prezenta sa sa se fie interpretata ca fiind legata de campania electorala.

Dupa vizita in Mures, mostenitorul Coroanei Britanice ar urma sa plece la Brasov.

Printul Charles a vizitat de mai multe ori in ultimii ani aceasta zona.

Potrivit unor surse, mostenitorul Coroanei Britanice intentioneaza ca in perioada pe care o va petrece in Romania sa faca multe plimbari in aer liber, in padure si in sate brasovene si covasnene.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara Printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathia.

La randul sau, Printul Harry, fiul Printului Charles, a facut prima sa vizita in Romania in luna aprilie, el fiind gazduit de familia contelui Kalnoky in judetul Covasna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO