Primarul Clujului primea mita cate 4.000 de euro de la comerciantii care vand pepeni pe strada

Ultima actualizare: 05-10-2012 09:30

Continuam sa aflam amanunte stupefiante despre primarul Clujului. Sorin Apostu primea mita prin firma de avocatura a sotiei sale.

Si ar fi luat bani chiar si de la cei care vindeau pepeni pe strada: 4.000 de euro, pentru fiecare autorizatie. Ca sa nu fie interceptat, primarul Clujului folosea 17 telefoane mobile, dupa cum noteaza judecatorul care i-a semnat mandatul de arestare.

In rechizitoriul de 64 de pagini intocmit de procurori este reprodusa o convorbire in care Calin Stoia, omul de afaceri retinut odata cu primarul Apostu, ii promitea unui cunoscut ca va interveni "pe langa persoane din anturajul Guvernului", pentru ca acesta sa primeasca aproximativ un milion de euro din Fondul de Rezerva al Executivului. Bineinteles, nu gratis...

Calin Stoia: Inteleg, de asta incerc sa-ti spun, ca sa ajungi acolo in preajma lu' number one, trebuie sa ajungi prin niste oameni care au si ei anumite valori, intelegi? Si asta vine si spune, ce-mi iese mie la afacerea asta?
Cunostinta: Pune-i o intrebare si zi care ar fi costul. Ca sa stim.
Calin Stoia: Iti spun acuma, 10% e intotdeauna. Asta-i costul."


Miercuri seara, premierul Emil Boc a respins orice alaturare a numelui sau cu cei doi oameni de afaceri.

Un rol cheie il juca sotia primarului - Monica Apostu. Toate firmele si companiile deschise in Cluj erau consiliate juridic de ea, pe bani foarte multi, in ciuda faptului ca trecea pe la cabinet foarte rar.

Sorin Apostu a fost arestat pentru luare mita în forma continuata, la fel si omul de afaceri Calin Stoia. Avocatii au declarat recurs.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO