Primăria Generală a Capitalei ar putea fi obligată să îi plătească despăgubiri copilului rănit de o coloană decorativă
Primăria Generală a Capitalei ar putea fi obligată să îi plătească despăgubiri copilului rănit grav de o coloană decorativă care s-a prăbușit peste el, după ce s-a cățărat pe ea.
Totul depinde, însă, de anchetele demarate de Poliție și de municipalitate. Însă hotărâtoare sunt dovezile oferite de camerele de supraveghere ale Primăriei.
Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale Primăriei
Câteva secunde de neatenție îl puteau costa viața pe băiețelul de șapte ani. Camerele de supraveghere îl surprind în holul municipalității, în preajma tatălui, care aștepta să îi vină rândul să își rezolve problemele pentru care venise. Copilașul se apropie de coloana decorativă, urcă pe postament și o îmbrățișează. În clipa imediat următoare, coloana se prăbușește peste el. Tatăl se repede, îl eliberează și îl ia în brațe.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Imaginile de pe camerele de supraveghere au intrat în posesia polițiștilor, care fac o anchetă penală. Ba chiar au început urmărirea penală IN REM, pentru vătămare coroporală din culpă. Anchetatorii vor încerca să afle cine poartă răspunderea pentru acest accident, în urma căruia băiețelul a ajuns la terapie intensivă, cu răni la cap: tatăl care l-a scăpat și pentru o clipă din ochi sau administrația clădirii.
Inspectoratul de Stat în Construcții care susține că nu va face nicio investigație după accident, pentru că a fost provocat de un element decorativ și nu de unul de construcție, nu exclude ca Primăria Generală să fi trebuit să asigure coloana grea din marmură, înaltă de 1,7 metri.
Valentina Topor, avocat de Drept Civil: „Dacă a lăsat doar impresia că este sigură și de fapt nu era sigură, coloana trebuia asigurată, trebuia marcată, eventual împrejmuită”.
Anchetele sunt, însă, abia la început. Vor fi audiați martorii, vor fi cercetate documentele. Până acum, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov a confirmat pentru Știrile PRO TV că Primăria Generală a Capitalei nu are autorizație de securitate la incendii, ci doar aviz. Asta, deși renovarea clădirii din centrul Bucureștiului s-a finalizat acum șase ani.