Primaria Botosani a lansat o aplicatie speciala pentru reclamatii. Cate petitii au facut localnicii in prima zi de la lansare

Ultima actualizare: 11-12-2015 06:58

Adio cozilor interminabile pentru cei care vor sa depuna reclamatii la primaria Botosani. A fost creata o aplicatie speciala dedicata sesizarilor.

Oamenii pot raporta problemele intalnite timp real, iar ele sunt redirectionate catre departamentele din Primarie. Deocamdata doar cei cu telefoane Android au aceasta posibilitate.

Botosani City Report este aplicatia care isi propune sa rezolve problema birocratiei din institutiile publice. Astfel, oamenii care intalnesc diverse probleme in oras, in loc sa stea la cozi interminabile si sa se plimbe cu orele de la un departament la altul, doar deschid aplicatia si prin ea, depun o sesizare.

"Avem posibilitatea sa scriem petitia: stalpul de iluminat sta sa cada. Avem posibilitatea sa facem si o poza in timp real."

Deocamdata aplicatia poate fi descarcata gratuit doar de catre cei care detin terminale Android insa edilul promite ca in primele luni din 2016 se vor bucura de ea si utilizatorii platformei iOS.

Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botosani: "Am apelat la tehnica moderna. In ziua de azi cred ca oricine are acces la un telefon mobil. Au fost peste 100 de petitii inca din prima zi de la lansare."

Se pot face si poze, daca e cazul, insa cel mai important este ca, sesizarile pot fi trimise inclusiv cu coordonate GPS.

"Printre primele petitii primite vorbeste si despre aceasta intersectie care a fost rezolvata. Are statusul rezolvat. Are montate indicatoarele rutiere, iar acum se lucreaza la amenajare."

Localnic: "Avand aplicatia asta este mult mai usor sa luam lgatura cu cei care se ocupa de gestionarea bunurilor."

"Am sa fac tot posibilul sa imi iau telefon din asta. Am noroc de baiat. Am sa aplic asta de pe telefonul lui. Aceste chestii sunt foarte frumoase si civilizate."

Dezvoltarea acestei aplicatii pentru mobil a costat peste 13.000 de lei, in banii acestia insa, intra si actualizarile ce trebuiesc facute periodic.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!