Primaria Baia Mare a montat supraveghere video la ghenele de gunoi pentru a civiliza cetățenii

Ultima actualizare: 26-11-2020 18:28

Autorităţile din Baia Mare au împânzit oraşul cu camere de supraveghere în preajma tomberoanelor pentru gunoiul menajer în speranţa că sancţiunile îi vor civiliza pe cei certaţi cu bunul simţ.

Sistemul Big Brother nu a fost pe placul tuturor mai ales că unii au fost filmaţi cum aruncă la voia întâmplării moloz, deşeuri sau mobilier. În primele zile s-au dat avertismente însă de acum se vor aplica şi amenzi.

În imaginile suprinse de una din camerele de supraveghre, montată într-o zonă unde a fost amplasat un container, se vede cum mai mulţi bărbaţi descarcă dintr-o dubă deşeuri rămase în urma unor construcţii, moloz şi obiecte de mobilier.

S-au mişcat rapid în speranţa că nu o să le ceară nimeni socoteală. Ghinionul lor a fost că poliţiştii locali au vizionat întreaga filmare şi au dat de urma lor. Deocamdată, aceşti indivizi au scăpat cu un avertisment. De acum însă, oricine face acest lucru va trebui să scoată bani din buzunar.

Anca Cărăușan, reprezentant Poliţia Locală: “Toate cele 10 camere de supraveghere montate pe raza municipiului Baia Mare sunt monitorizate pe această tabletă de către poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului a Poliţiei Locale. În cazul în care se semnalează o abatere, cetăţenii vor fi sancţionaţi contravenţional, fie că este vorba despre o persoană fizică sau juridică”.

Cei care nu au fost deocamdată amendaţi au fost puşi să îşi strângă toate deşeurile aruncate la voia întâmplării şi să închirieze containere speciale cu care să le transporte la firma de salubritate, în condiţii civilizate.

Localnic: “Mi se pare o idee bună că erau şi lângă materiale de construcţie, resturi”.

Femeie: ”Lumea este neglijentă, încă din casa le pun pe toate la un loc şi hârtii şi sticle şi plastic şi tot”.

Sistemul de supraveghere a fost cumpărat de autorităţi. În perioada următoare primăria are în plan să se extindă monitorizarea în toate cartierele. Amenzile pot ajuge la 1000 de lei pentru persoane fizice şi pot depăşi 2 mii de lei pentru firme.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO