Președintele ANSVSA: Autoritățile iau în calcul o nouă etapă de relaxare. Dăm drumul la partea a doua

Ultima actualizare: 21-07-2020 16:34
nuntă
StirilePROTV

Autorităţile iau în calcul o nouă etapă de relaxare, care să includă organizarea de evenimente în interior, în momentul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 va ajunge în jur de 100, transmite președintele ANSVSA.

"În funcţie de numărul de cazuri care vor fi la nivel naţional - şi aţi văzut că sunt raportate zilnic - în momentul când o să avem undeva la 100 de cazuri o să ne gândim să dăm drumul la partea a doua, la evenimentele în interior şi la evenimentele, după aceea, gen saloane de nunţi, botezuri şi alte evenimente care se pot face. Dacă aveţi terasă, puteţi să faceţi un eveniment şi de 200 de persoane dacă respectaţi distanţarea", a menţionat Robert Chioveanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la dezbaterea online 'Prevenţie vs. Sancţiune! Consiliere vs. Control!', relatează Agerpres.

Preşedintele ANSVSA a subliniat că au fost aplicate sancţiuni "acolo unde s-a văzut un dispreţ faţă de lege, o aglomerare, acolo unde într-adevăr nimeni nu respecta absolut nimic, nu se făcea un triaj epidemiologic, nu se făcea o termometrie, nu se făcea o rezervare înainte".

"Veneau mulţi buluc şi se adunau 500 de persoane, acolo într-adevăr am sancţionat. Dacă dumneavoastră aveţi un eveniment de 60, 80, 100 de persoane, terasă, patru persoane la masă. Aveţi un cort deasupra - o alternativă pentru momentul ploii - nu este nimeni împotrivă atât timp cât respectaţi regulile", a răspuns Robert Chioveanu, la întrebări adresate de unii antreprenori.

Acesta a subliniat că, împreună cu Poliţia, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), a intensificat controalele. "Acolo unde a existat un dispreţ faţă de lege am început să aplicăm sancţiuni", a menţionat preşedintele ANSVSA.

"Am pus patru persoane la masă şi oricâţi membrii ai familiei. Mulţi dintre băieţii deştepţi făceau şi un lucru foarte interesant: dădeau declaraţii că sunt toţi membri ai aceleiaşi familii, 18-20 de ani, se aşezau la un club, dădeau declaraţii că: 'Noi suntem toţi din aceeaşi familie. Şi erau 12-14 toţi, erau şi rude între ei. Bineînţeles că ne-am dus cu Poliţia, am legitimat, au dat declaraţii false, le-am făcut dosare, i-am dus la Poliţie. Nici aşa, să ai un dispreţ total faţă de lege", a mai spus Robert Chioveanu.

Acesta a subliniat că, din ceea ce a observat, marea majoritate a operatorilor respectă regulile şi "toţi au fost conştienţi în business", dar există şi o mică marte "pe care nu îi interesează nici instituţiile statului, nici controlul".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO