Preot din Bohotin, acuzat ca a atins in mod necuviincios mai multe tinere


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 11:06
Data publicarii: Joi 20 Septembrie 2012 19:15
Categorie: Stiri actuale

Mai multe tinere din Bohotin, Iasi, sustin ca preotul care slujeste in sat de peste 20 de ani le-ar fi atins in mod necuviincios.

S-au plans la Mitropolie, iar joi, o comisie a venit in control. Protopopul si un inspector bisericesc au fost intimpinati insa de o multime de enoriasi, hotarati sa demonstreze ca parintele este curat ca lacrima.

Aproape ca s-a lasat cu razboi in curtea bisericii din Bohotin, si a fost nevoie de interventia politistilor ca sa potoleasca taberele ajunse fata-n fata. De o parte erau 200 de enoriasi veniti in apararea preotului. De cealalta parte, familiile tinerelor, care au depus deja 40 de plangeri la Mitropolie impotriva parohului.

Scenele in care preotul le-ar fi facut avansuri fetelor s-ar fi petrecut la scoala din sat, unde se tin niste lectii de dans, la care participa si parintele.

Preotul, in varsta de 46 de ani, este insurat, la casa lui si cu o fata majora. Enoriasele mai in varsta sunt convinse ca duhovnicul lor n-ar fi in stare de ceva atat de revoltator.

Preotul se fereste sa comenteze acuzatiile: "Nu va spun nimic acum, vorbim la sfarsitul anchetei. Voi mergeti si cautati-o pe Elodia".

Trimisii Mitropoliei au stat patru ore de vorba, atat cu preotul, cat si cu acuzatorii si aparatorii lui. Deocamdata, nu au luat nicio decizie si pana la un verdict, atmosfera din sat va ramane incordata.

VIDEO PROTVPLUS.RO