Pregătire Evaluarea Națională 2020. Ce reguli trebuie sa respecte elevii în clase

20-05-2020 23:00


Scoala

Elevii de clasa a VIII-a care vor participa la Evaluarea Națională din acest an vor respecta deciziile impuse de Ministerul Educației și Cercetării și de Ministerul Sănătății.

Cele două instituții au stabilit noile norme de activitate în instituțiile de învățământ în contextul pandemiei de coronavirus, printr-un ordin comun publicat în Monitorul Oficial în această lună.

Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască de protecție pe toată durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau săpun.

În sălile de clasă, nu vor putea intra cei care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la cel puțin 2 metri distanță. Durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de 2 ore.

În situația unităților de învățământ care vor realiza activitățile de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră.

Pauzele vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. Grupele de elevi vor păstra aceeași sală de clasă pe toată perioada desfășurării activităților.

Colectarea măștilor purtate se va face în locuri speciale, semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învățământ. La sfârșitul activităților, elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu.

Ministerul Educației și Cercetării va asigura cadrul general pentru desfășurarea tuturor activităților specifice și va monitoriza, prin inspectoratele școlare județene și prin inspectoratul municipiului București, modul în care se implementează acțiunile de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO