Realitatea TV se închide miercuri. CNA a respins prelungirea licenței. Ce post preia programele

Ultima actualizare: 29-10-2019 14:17
CNA
Agerpres

Consiliul Național al Audiovizualului a decis marți că nu va prelungi licența de emisie a postului Realitatea TV, ultima zi de emisie urmând să fie miercuri, 30 octombrie.

Doar patru membri din zece au votat pentru solicitarea televiziunii de prelungire a licenței, relatează Agerpres. 

Ultima zi de emisie Realitatea TV este 30 octombrie, potrivit deciziei CNA.

„Trebuie să analizăm îndelung şi să cântărim bine când decidem să închidem o televiziune. Ca şi la Estrada TV, am votat împotriva închiderii unui post TV, pentru că eu cred că este nevoie de Realitatea pe piaţa românească şi că cetăţenii au nevoie de acest post de televiziune şi de asemenea am luat în calcul la votul meu toată argumentaţia spusă de reprezentanţii Realitatea TV, de toată situaţia dată de legea specială, de legea insolvenţei în care se află, de faptul că textul nostru legal nu specifică exact astfel de situaţii, acolo unde legea nu distinge punctual eu pot să vin să interpretez în spiritul legii”, a afirmat Cristina Pocora, membru CNA.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a punctat că nu a vrut să ignore prevederile legii. "Eu nu mi-am luat această libertate de a ignora prevederile legii. (...) Aici legea spune 'nu poţi să prelungeşti licenţa', nu că nu poţi să votezi pentru prelungirea licenţei", a afirmat el.

Programele, preluate de Realitatea Plus

CNA a aprobat, în şedinţa de marţi, modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, care va transmite programele Realitatea TV, după ce acest post a pierdut licenţa.

Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol Internaţional SRL Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti.

Licenţa este valabilă până în 2024.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO