Un bărbat din Bucureşti da un exemplu de normalitate, dar care se dovedeşte, din păcate, o excepţie pentru români. A găsit un portofel pe stradă, dar nu s-a gândit nicio secundă să păstreze banii din el, ci a încercat să dea de proprietar.

Iar când nu a reuşit, a predat bunul poliţiştilor. Astfel, cel care l-a scăpat din buzunar, un bihorean, a fost identificat, iar vineri şi-a recuperat, fericit, portmoneul cu bani, acte şi carduri.

George Sever: ”Mergeam spre casă, eram în Piaţa Amzei şi l-am găsit. M-am uitat în el şi erau nişte acte.”

Domnul Sever este eroul acestei poveşti pe cât ar părea de banală, pe atât de excepţională, din nefericire. Era trecut de miezul nopţii şi se îndrepta spre casă, în zona Pieţei Amzei, când a găsit un portofel pe stradă cu acte, carduri de credit şi 800 de lei.

”M-am gândit că fiecare om munceşte greu pentru banii lui şi e un bun personal. Atâta timp cât aparţin altcuiva, sunt banii lui. Indiferent de sumă”, spune George Sever.

Aşa că vineri i-a putut înmâna, bucuros, proprietarului, un bihorean care mai vine în Capitală cu treburi. Cu un zâmbet larg, i-a mulţumit bunului samaritean nu doar pentru bani, ci şi pentru că l-a scăpat de toată nebunia care ar fi urmat obţinerii unor noi acte şi carduri.

”Acum 30 de ani am făcut şi eu la fel. Am găsit portofelul unui medic şi i l-am dat”, a spus Vasile Morar.

Diana Sarca, Poliția Capitalei: ”Este un gest de normalitate, ne-am dori ca de fiecare dată când se întâmplă aşa ceva să reacţionăm la fel. Ne bucurăm că un om s-a liniştit şi că se poate demonstra că există gesturi de bunăvoinţă şi e normal să respecţi legea.”

Mai ales că însuşirea fără drept a unui bun găsit este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!