Politia i-a suspendat deputatului Catalin Radulescu dreptul de a detine arme. Dragnea: "E putin probabil sa ramana in PSD"

×
Codul embed a fost copiat

Politistii argeseni au anulat permisul de port-arma al deputatului Catalin Radulescu, dupa ce au verificat, la locuinta acestuia, modul in care sunt detinute armele, relateaza news.ro.

”Referitor la declaratiile aparute in spatiul public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale va informam ca Inspectoratul de Politie Judetean Arges a efectuat un control la locul de pastrare a armelor letale autorizate pentru detinere. De asemenea, in temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500 de lei, iar in temeiul art. 28 alin 1 din acelasi act normativ, a fost dispusa masura anulariii dreptului de detinere a armelor”, anunta Inspectoratul de Politie Judetean Arges intr-un punct de vedere dat publicitatii vineri dupa-amiaza.

IPJ Arges nu mentioneaza numele lui Catalin Radulescu, insa parlamentarul argesean este persoana care a facut publice declaratii cu privire la faptul ca detine o arma letala despre care a spus, intr-un interviu, ca este pregatit sa o foloseasca. Conform comunicatului IPJ Arges, ”in urma controlului si a verificarilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referitor la savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor”.

Surse locale au declarat pentru News.ro ca acasa la deputatul Constantin Radulescu au fost descoperite arma de vanatoare pe care acesta o detinea in mod legal, precum si arma de tip AKM pe care palamentarul o tinea ca arma de colectie, care este functionala, dar pentru care deputatul nu are drept de a detine munitie si pe care trebuia sa o asigure cu o piedica in zona tragaciului. Faptul ca arma nu a fost asigurata corespunzator este si motivul aplicarii amenzii de 2.500 de lei. In urma controlului, a fost descoperita, de asemenea, munitie care nu era pentru arma de vanatoare.

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Citește și
Catalin Radulescu
Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei: "Ar trebui alungati cu tunurile cu apa"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Catalin Radulescu a declarat, marti, la Parlament, ca in urma afirmatiilor privind protestatarii a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala, urmand ca 150 de persoane sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.

Tot marti, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis dosar penal in cazul declaratiilor deputatului PSD Catalin Radulescu si face cercetari pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Si Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat dupa declaratiile lui Radulescu si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor.

Vineri, liderul filialei judetene PSD Arges, Serban Valeca, a spus ca declaratiile deputatului Catalin Radulescu au adus ”un prejudiciu imens” PSD, dar ca filiala nu a convocat Biroul Permanent Judetean pentru a discuta atitudinea acestuia intrucat a avut alte prioritati.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este "foarte putin probabil” ca deputatul Catalin Radulescu sa mai ramana in PSD, in conditiile in care afirmatiile sale privind protestatarii sunt "de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sanctiunea maxima.

 Liviu Dragnea: Este foarte putin probabil ca Radulescu sa mai ramana in PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Resita, ca este „foarte putin probabil” ca deputatul Catalin Radulescu sa mai ramana in PSD, in conditiile in care afirmatiile sale privind protestatarii sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sanctiunea maxima, scrie news.ro.

„Nu putem sa ne prefacem ca declaratiile dumnealui au fost niste glume sau ca nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei, intr-un termen rezonabil o sa avem o intalnire, nu o sa facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar, din punctul meu de vedere, este foarte putin probabil ca Catalin Radulescu sa mai ramana cu noi cel putin pentru o perioada”, a afirmat Liviu Dragnea, intrebat despre situatia lui Catalin Radulescu in urma afirmatiilor pe care acesta le-a lansat la adresa protestatarilor.

Liderul PSD a mai spus ca declaratiile lui Catalin Radulescu sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care le va propune colegilor „sanctiune maxima” in cazul deputatului.

„Afirmatiile sunt de o gravitate foarte mare, dincolo de alte excese pe care le-a mai avut. Sa spui ca posesor legal de arme de foc ca esti dispus sa le folosesti, in primul rand nu stiu daca mai poate ramane detinator, nu e treaba mea, ca nu Parlamentul se ocupa de asta, probabil ca alte sturcturi, MAI, Politie. Nu poate fi trecut cu vederea si eu sunt dispus sa propun colegilor mei sanctiunea maxima”, a conchis presedintele PSD.
 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Politistii ii verifica armele lui Catalin Radulescu dupa ce a spus ca e pregatit sa traga in strada. Ce risca deputatul PSD
Politistii ii verifica armele lui Catalin Radulescu dupa ce a spus ca e pregatit sa traga in strada. Ce risca deputatul PSD

Politia s-a autosesizat dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a spus ca are o mitraliera si e pregatit sa o foloseasca.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei:
Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei: "Ar trebui alungati cu tunurile cu apa"

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu spune, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”.

Un deputat PSD sustine ca masina i-a fost atacata in parcare:
Un deputat PSD sustine ca masina i-a fost atacata in parcare: "Au tras cel putin 10 gloante. Am primit amenintari"

Deputatul PSD Catalin Radulescu sustine ca si-a gasit masina vandalizata intr-o parcare din Capitala, fiind trase cel putin 10 gloante in geamul din stanga spate.
 

Perchezitii DNA la casa deputatului PSD Catalin Radulesu. Anchetatorii cauta documente privind licitatii publice
Perchezitii DNA la casa deputatului PSD Catalin Radulesu. Anchetatorii cauta documente privind licitatii publice

Procurorii DNA fac perchezitii la locuinta din Pitesti a deputatului PSD Catalin Radulescu si la o firma de constructii la care acesta este actionar majoritar, surse judicare afirmand ca anchetatorii cauta documente privind licitatii publice.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.