Pilotul si copilotul echipajului SMURD vor fi inmormantati joi. Cu ce suma va fi "compensata" moartea lor

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Elicopterul prabusit in apele lacului Siutghiol era condus de doi piloti cu mii de ore de zbor si zeci de misiuni de salvare la activ.

Comandorul Petre Catuneanu avea 47 de ani si lasa in urma o fata de 20 de ani, studenta, iar capitanul Claudiu Cracanel, cu 5 ani mai tanar, este erou pentru fiul sau de 10 ani. Mostenitorii celor decedati vor primi 50.000 de euro de persoana de la compania de asigurari. Durerea si lipsa celor dragi nu pot fi insa compensate cu nimic.

Trupul neinsufletit al comandorului Petre Catuneanu a ajuns marti noapte acasa, la Buzau. Il plang familia, prietenii si colegii care i-au aprins zeci de lumanari, pentru ca amintirea sa-i ramana vesnic vie.

Comandor Marian Enache, coleg: "Un coleg cu experienta, am zburat si impreuna. Daca nu am iubi zborul, nu am putea sa facem aceasta meserie."

"Ti-ai dat viata pentru ce iubeai mai mult: sa zbori si sa salvezi vieti. Tu esti eroul meu! Dumnezeu sa te ierte!", a scris cu durere singura fiica a pilotului, o tanara de 20 de ani, care vedea in tatal ei un adevarat model. La 47 de ani, comandorul Petre Corneliu Catuneanu avea 2.900 de ore de zbor si a salvat zeci de oameni in misiunile sale.

Ministerului Apararii a trimis o coroana funerara, iar colegii pilotului s-au rugat in liniste pentru odihna sufletului sau.

Adriana Leca, prietena de familie: "Era un om extrem de pasionat de meseria pe care o practica si si-a facut-o cu prisotinta, pana cand si-a pierdut viata la datorie."

Este doliu si la Mioveni, orasul natal al copilotului Claudiu Ginel Cracanel. Trupul sau a fost depus la catedrala din oras, plans de zeci de oameni. Pe 1 decembrie primise titlul de cetatean de onoare al orasului si si-a inceput atunci discursul vizibil emotionat, cu un omagiu adus colegilor cazuti la datorie.

Ion Georgescu, primarul orasului Mioveni: "In momentul cand s-a urcat pe scena ca sa ridice aceasta distinctie a propus un moment de reculegere si nu ma asteptam ca la o luna de zile si el sa devina un erou post-mortem."

Capitanul comandor Ginel Claudiu Cracanel avea 42 ani. Era tatal unui baiat de 10 ani. Si-a dedicat viata zborului si salvarii celor aflati in pericol.

Mircea Cracanel, tatal copilotului: "S-a chinuit de la 14 ani, bietul de el. Se chinuia, facea sectoare in Craiova, sa stiti ca nu e usor sa ajungi pilot!"

Primaria orasului Mioveni a declarat doua zile doliu in semn de respect pentru cetateanul de onoare cazut in slujba semenilor. Cei doi vor fi inmormantati joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO