Cum s-au adaptat piețele din București și din țară pentru a rămâne deschise de luni

Ultima actualizare: 08-11-2020 21:01

Cu o zi înainte ca piețele acoperite să se închidă, din cauza pandemiei, cumpărătorii s-au grăbit să-și facă provizii de tot felul, iar administratorii caută soluții să-i lase pe producători să-și vandă totuși recolta de toamna.

Așa că au apărut piețe volante și tarabe în parcări sau au dispărut geamurile laterale de la vechile piețe acoperite.

Speriați că de mâine nu vor mai avea de unde să-și facă provizii, oamenii au umplut piețele. Iar autoritățile au găsit soluții de criză. De exemplu, în Piața Obor din Capitală.

Radu Mihaiu, primar sector 2: "Ridicând geamurile astea care se văd aici, cum se făcea vara, putem avea o ventilație suficient de buna și putem funcționa ca și cum ar fi spatiu deschis. E o înțelegere a autorităților centrale că suntem în sezonul recoltei și că atât comercianții au nevoie să-și vanda marfa, dar cumpărătorii au nevoie să-și facă provizii pentru iarna".

Comerciant: "E foarte bine, că ni se strică marfa, n-avem unde s-o dam. Chiar dacă vine sezonul rece, ne îmbrăcăm mai gros și e bine așa, e foarte bine"

Comerciant: "Ar fi fost dezastru, ce făceam? Avem marfă, avem în solar și n-aveam cum afară"

Și la piața Delfinului, în sectorul 3, administratorii s-au adaptat rapid și au scos ferestrele și pereții exteriori. Așa că tarabele au rămas pe loc ca și până acum.

În sectorul 6, primăria a anunțat că într-una dintre cele mai frecventate piețe, Valea Ialomitei, toate cele 60 de tarabe din interior se mută, în următoarea lună, în parcarea supraterană.

Piețele din sectorul 6 care rămân deschise

 

Piețele din sectorul șase care rămân deschise au fost anunțate prin decizia autorităților locale. Lista a fost comunicată duminică, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor.

Piețele din sectorul șase care rămân deschise apar pe o listă difuzată de primăria de sector, care a făcut publice măsurile luate în legătură cu piețele din sectorul șase, fie că sunt publice, sau private. Potrivit hotărârii Guvernului, de luni se suspendă activitatea tuturor piețelor și târgurilor din România care nu funcționează în aer liber.

 

Situația piețelor administrate din sectorul șase

► Piața “Valea Ialomiței”. Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.);

► Piața “Orizont”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte piețe - 44 de tarabe;

► Piața „Apusului”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe;

► Piața „Giulești”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 6 tarabe.

Piețele din sectorul șase care rămân deschise. Situația piețelor administrate de către operatori privați

► Piața “Crângași”. Este piață închisă, relocăm cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Atenție, relocarea va fi operațională de marți, 10 noiembrie!

► Piața “Drumul Taberei 1” este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul lateral și pe trotuarul din fața pieței și parțial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica).

► Piața “Drumul Taberei 2” (cea din spate). Este piață închisă, Primăria va amenaja, pentru producătorii care doresc, tarabe în parcarea adiacentă.

► Piața “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Politehnicii” Iuliu Maniu. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Lidl - Crângași”. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Veteranilor I” este parțial deschisă, poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Veteranilor II”. Poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Gorjului”. Pot funcționa tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

În afara situațiilor identificate în acest moment, avem în vedere și soluția piețelor volante, fiind evaluată oportunitatea deschiderii acestora în diferite locații, au mai precizat reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO