Peste un milion și jumătate de catolici și protestanți s-au bucurat de slujbe fără restricții, în noaptea de Înviere

×
Codul embed a fost copiat

Catolici și protestanți din întreaga lume au cântat sâmbătă seară "Hristos a Înviat" și au luat lumina sfântă care anunță Învierea Domnului.

În bisericile de la noi, peste un milion și jumătate de credincioși s-au putut bucura de slujbe fără restricții. Apoi, cu sufletele împacate și cu lumânările aprinse, au mers acasa, la familie.

Bisericile catolice și protestante din toată țara s-au umplut sâmbătă seară de lumina sfântă. La Arad, slujba de înviere a avut loc în biserica romano-catolică Sfântul Anton de Padova.

Cu lumânări aprinse în mână, credincioșii au participat la o procesiune prin centrul orașului, apoi au dus lumina acasă, în familie.

Bărbat: Bucuria este mare că după doi ani de pandemie, în care nimeni nu mai știa care sunt restricțiile și ce se poate și nu, acum putem să ducem lumina învierii jur imprejur în oraș.

Și la Catedrala Romano-Catolică " Sfântul Mihail" din Alba Iulia, sute de credincioși au participat la slujbă. Din cauza vremii, procesiunea s-a desfășurat în interiorul edificiului.

Credincioșii au primit cu inima deschisă vestea Învierii.

Femeie: Emoționant, e frumos să vezi din nou oamenii care se adună la o sărbătoare așa frumoasă.

Și Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti a fost sâmbătă seară un altar al luminii.

Ceea ce noi celebrăm dă sens vieții noastre de astăzi. Tuturor problemelor, frământărilor, Învierea Domnului încearcă să le dea o nouă perspectivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

În vestul țării, bisericile catolice au fost pline. Numai în județul Timiș sunt aproape 50.000 de credincioși romano-catolici. La Biserica Milenium din Timișoara slujba a început cu ritualul sfințirii focului, iar preoții au cântat în 3 limbi, română, maghiară și germană.

Femeie: E cel mai mare lucru care poate fi în lumea asta. Iisus s-a răstignit să ne ierte nouă păcatele, să ne împace cu Dumnezeu.

La slujba de înviere, oficiată la Catedrala Romano-Catolică "Maria Regină" din Iași, au participat peste 1000 de enoriasi.

Chiar dacă trăim într-o lume tot mai amenințată de ură, discordie, război, boli de tot felul, neputiincioși în ale face față, doresc ca acest mesaj de lumină și de speranță, al Învierii Domnului să ajungă la toți oamenii de bună voință”, a declarat episcopul Diecezei Romano-Catolice Iași.

La Sibiu, noaptea de Înviere a fost una specială și pentru președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen. Cei doi au participat la slujba religioasă oficiată în biserica romano-catolică "Sfânta-Treime" din centrul istoric al orașului.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru EURO 2024, simulată de 1.000 de ori! Cu cine a picat România și până unde a ajuns
Tragerea la sorți pentru EURO 2024, simulată de 1.000 de ori! Cu cine a picat România și până unde a ajuns
Citește și...
Părintele Francisc Doboş: ”Să nu uităm care este motivul Sărbătorii Paștelui”
Părintele Francisc Doboş: ”Să nu uităm care este motivul Sărbătorii Paștelui”

Credincioșii catolici sărbătoresc Învierea Domnului în această noapte. După 2 ani de pandemie, anul acesta, slujba se va organiza fără restricții.  

Recomandări
Ciolacu susține că
Ciolacu susține că "România ar fi rămas fără fonduri europene" de la 1 martie, dacă nu se luau măsurile fiscale

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, dacă nu ar fi fost luate măsurile fiscale, România ar fi rămas de la 1 martie 2024 fără fonduri europene, iar acest lucru ar fi însemnat un dezastru naţional.

Israelul a dezvoltat o
Israelul a dezvoltat o "fabrică de asasinate în masă" în Fâșia Gaza. Peste 12.000 de ținte, identificate cu "Evanghelia"

Războiul din Fâșia Gaza a oferit o oportunitate fără precedent pentru armata israeliană de a utiliza o platformă de inteligență artificială pentru identificarea țintelor.

Mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București de Ziua Națională a României. Propunerea făcută românilor
Mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București de Ziua Națională a României. Propunerea făcută românilor

Republica Moldova, Israel și SUA s-au numărat printre țările care au transmis mesaje de Ziua Națională a României. De asemenea, NATO a felicitat țara noastră.