Penitenciarul Vaslui, amendat de Protectia Consumatorilor. Cum ar fi pus in pericol sanatatea detinutilor

10-03-2015 21:04


penitenciar

Conducerea Penitenciarului Vaslui a fost amendata de Protectia Consumatorilor cu 10.000 de lei, dupa ce s-a constatat ca pasta de dinti data persoanelor incarcerate ar avea termenul de valabilitate contrafacut.

Acest lucru ar fi putut pune in pericol sanatatea detinutilor.

La sesizarea facuta de catre un detinut, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a descoperit ca pasta de dinti oferita gratuit persoanelor incarcerate in Penitenciarul Vaslui nu era conforma in ceea ce priveste data la care expira produsul, acesta fiind inscriptionat pe hartie lipita pe tub, transmite corespondentul Mediafax.

In consecinta, comisarii CJPC Vaslui au retras un lot de 60 de tuburi cu pasta de dinti aflate in magazia unitatii de detentie vasluiana in vederea distrugerii.

Totodata, Penitenciarul Vaslui a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru incalcarea legislatiei privind protectia consumatorilor.

"In urma controlului, s-a constatat ca termenul de valabilitate de pe pasta de dinti nu era stantat pe tub din fabrica, asa dupa cum prevede legea, ci era aplicat un autocolant din hartie, imprimat cu data la care expira produsul. Pasta de dinti incriminata fusese livrata de un distribuitor din judetul Prahova, firma producatoare fiind insa din strainatate, iar importatorul o cu totul alta societate din tara. Noi am transmis adrese catre colegii din Prahova si Bucuresti pentru a verifica lotul respectiv", a declarat, marti, corespondentului Mediafax seful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Pe de alta parte, reprezentantii Penitenciarului Vaslui sustin ca au respectat procedurile legale in ceea ce priveste achizitia pastei de dinti.

"Conform legislatiei in vigoare, noi am postat anuntul de achizitie a pastei de dinti pe SEAP si, evident, a fost ales pretul cel mai convenabil. Firma castigatoare ne-a livrat produsul in cutii, cu certificate de conformitate, deci nu s-a mai verificat fiecare tub de pasta in parte. De fapt, nici nu am stiut cum se fac aceste verificari, ce anume trebuia urmarit si, mai ales, ca termenul de valabilitate trebuie obligatoriu stantat", a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Potrivit acestuia, Penitenciarul Vaslui a contestat in instanta amenda aplicata, desi a platit, in 48 de ore, jumatate din minimul prevazut de lege, respectiv 1.500 de lei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO