Producatorul pastilelor contraceptive blocate anunta ca le va pastra la vanzare in Romania

Dată publicare: 11-06-2013 13:30
Dată actualizare: 14-06-2013 06:49


Alerta in 38 de tari, inclusiv Romania. Pastilele anticonceptionale "Cilest" au fost blocate in depozitele distribuitorilor, pentru ca au un efect contraceptiv prea scazut, spune producatorul.

Concret, femeile care iau aceste pilule, crezand ca sunt in siguranta, pot ramane insarcinate.

Este vorba de pastilele contraceptive CILEST comprimate. Fabricantul a descoperit o "problema de calitate" la toate seriile fabricate din ianuarie 2011 pana in prezent. Asa ca a decis retragerea voluntara de pe piata.

Pilulele sunt retrase pentru ca nu mai asigura o contraceptie 100%, asa ca e posibil femeile care iau pastila sa ramana insacinate.

Pentru ca e o problema de calitate si nu de siguranta a pacientelor, masura vizeaza doar distribuitorii care blocheaza stocurile in depozite.

Reprezentantii companiei au transmis ca produsul ramane la vanzare in farmacii, motivand acest lucru prin faptul ca "acest produs corespunde specificatiilor pentru toate celelalte teste efectuate si ramane sigur si eficient."

In romania autoritatile estimeaza ca 7000 de femei iau aceste anticonceptionale. Pentru ca in urmatoarea perioda aceste pastile nu vor mai fi disponibile, ele sunt sfatuite sa mearga la doctor ca sa le schimbe tratamentul.


VIDEO PROTVPLUS.RO