Parchetul Instantei Supreme are toata baza de date cu cetatenii cu drept de vot la referendum

referendum

Parchetul are toata baza de date cu cetatenii cu drept de vot la referendum, fiind ridicate documente de la CC, AEP, Directia pentru Evidenta Persoanelor, BEC, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie si Directia Generala de Pasapoarte.

In continuarea cercetarilor efectuate in cauza aflata pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, in legatura cu listele electorale permanente si listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012, au fost ridicate de la Curtea Constitutionala (CC) "copiile proceselor verbale, pe suport de hartie, de la toate sectiile de votare infiintate in vederea referendumului national din data de 29.07.2012", se arata intr-un comunicat de presa de luni al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In cadrul probatoriului administrat in cauza, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorala Permanenta, precum si de la societatea comerciala desemnata sa realizeze procedurile tehnice copiile de pe listele electorale permanente si listele suplimentare cu semnaturile alegatorilor in original, folosite la referendum.

Totodata, au mai fost ridicate de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date copiile listelor electorale care au fost puse la dispozitia autoritatilor publice locale, asa cum s-a stabilit prin Hotararile de Guvern nr. 682 si 683 din 7 iulie 2012 (lista electorala permanenta in format electronic).

Procurorii au mai ridicat de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si de la Biroul Electoral Central situatia statistica la nivel national privind repartizarea pe sectii de votare a celor 18.292.514 alegatori inscrisi in copiile listelor electorale permanente (centralizator numar de persoane inscrise pe listele electorale permanente, fiecare sectie de votare) - pe suport optic (electronic) si pe suport hartie, cu mentiunea ",conform cu originalul".

Citește și
Monica Macovei
Monica Macovei: Lumea trebuie sa inteleaga ca situatia este foarte grava si riscam un razboi civil
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

De la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a fost solicitata situatia numerica defalcata pe ani, incepand cu anul infiintarii institutiei (2002) si pana la data de 8 august 2012, a persoanelor carora li s-a acordat cetatenia romana potrivit dispozitiilor articolului 8 din Legea 21/1991, a persoanelor care au redobandit cetatenia romana potrivit articolelor 10 si 11 si a persoanelor care au renuntat la cetatenia romana conform articolului 27.

Copiile documentelor ridicate pe suport de hartie de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie sunt: cererile de renuntare la cetatenia romana publicate in Monitorul Oficial; cererile de renuntare la cetatenia romana aprobate prin Ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie in perioada 2010-2012; lista adeverintelor de pierdere a cetateniei romane eliberate de Autoritatea Nationala pentru Cetatenie; lista persoanelor care au redobandit ulterior, la cerere, cetatenia romana.

In cadrul cercetarilor efectuate in cauza, au fost, de asemenea, ridicate de la Directia Generala de Pasapoarte si Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in format electronic si pe suport optic, datele de identificare ale cetatenilor romani care si-au stabilit domiciliul in strainatate.

Totodata, in dosarul privind referendumul, luni a fost audiat in calitate de martor fostul ministru al Internelor Ioan Rus. Parchetul instantei supreme a precizat ca in aceasta cauza au fost audiati chestorul de politie Constantin Manoloiu, director al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, si Ioan Nicolae Cabulea, secretar de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, fata de care s-a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Totodata, in 10 august, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de deputatul Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administratie, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, se mai arata in comunicatul citat.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ioan Rus le cere scuze
Ioan Rus le cere scuze "fetelor mari", Antonescu si Basescu. "Am fost demisionat"

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a venit luni dimineata la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat in dosarul listelor electorale ale referendumul din 29 iulie. 

Monica Macovei: Lumea trebuie sa inteleaga ca situatia este foarte grava si riscam un razboi civil
Monica Macovei: Lumea trebuie sa inteleaga ca situatia este foarte grava si riscam un razboi civil

Eurodeputatul PDL, Monica Macovei, a declarat duminica seara, potrivit gandul.info, ca situatia politica din Romania este foarte grava si exista riscul degenerarii intr-un razboi civil.

CRONOLOGIE. La doua saptamani de la referendum nu avem o cifra oficiala a romanilor cu drept de vot
CRONOLOGIE. La doua saptamani de la referendum nu avem o cifra oficiala a romanilor cu drept de vot

Avertismentele oficialilor americani si europeni vin dupa doua saptamani in care politicienii de la Bucuresti nu pot spune cert cati romani au drept de vot.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.