Ora Pământului. Palatele Cotroceni, Victoria şi Parlamentului și-au stins luminile timp de oră


Ultimul update: Sambata 30 Martie 2019 23:23
Data publicarii: Sambata 30 Martie 2019 23:11
Categorie: Stiri actuale
ora pământului

Ora Pământului a fost marcată, sâmbătă, în Bucureşti, de principalele instituţii ale statului, Palatele Cotroceni, Victoria şi Parlamentului, care și-au stins luminile între 20,30 şi 21,30.

 

De asemenea, cu acelaşi prilej, în patru zone din Capitală au fost organizate evenimente muzicale prin Programul Naţional Cantus Mundi.

Începând cu ora 20,00 ansamblul de percuţie Cantus Mundi, coordonat de muzicianul Zoli Toth, a susţinut un concert alături de peste 200 de copii din corurile Cantus Mundi, coordonate de Teodora Jaworski, solistă a Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Evenimentul, găzduit de Promenada Mall, a fost organizat în colaborare cu World Wide Fund for Nature România.

La Opera Comică pentru Copii, începând cu ora 20,30, evenimentul a fost marcat în trei zone: Căsuţa din Copac, Aventura Parc şi pe acoperişul clădirii. Copiii au interpretat  cântece cunoscute de către coriştii de toate vârstele, piese internaţionale, dar şi melodii folk, apreciate de publicul larg.

În Parcul Circului, copiii au interpretat melodii dedicate "Orei Pământului" cu ajutorul unui gigantic "floor piano".

În grădina Casei Memoriale "Tudor Arghezi - Mărţişor", alături de corurile de copii Cantus Mundi, a avut loc un recital susţinut de Emanuel Pecingină, membru al Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", cu instrumente de percuţie precum toaca sau clopotele tubulare.

Evenimentul "Ora Pământului" ("Earth Hour"), marcat în 2019 pe 30 martie, în intervalul 20,30 - 21,30, este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.

În fiecare an, în penultimul sau în ultimul weekend al lunii martie, milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se acestui eveniment, un simbol ce exprimă grija faţă de planetă,

Prima ediţie a Orei Pământului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia. În România, se sărbătoreşte din anul 2009. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Cum s-a văzut Ora Pământului în Kuala Lumpur, Malaezia
Ora Pământului, sărbătorită cu luminile APRINSE şi un show cu lumini la Timişoara
Ora Pământului, sărbătorită cu luminile APRINSE şi un show cu lumini la Timişoara
VIDEO PROTVPLUS.RO