Operatiune de salvare in apele inghetate ale raului Buzau. Barbat izolat in mijlocul apei, scos la mal de pompieri

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

O operatiune de salvare a avut loc miercuri seara, in apele inghetate ale raului Buzau. Pompierii au fost chemati sa scoata la mal un barbat de 50 de ani, care ramasese izolat pe o bucata de pamant, in mijlocul apei.

Omul asteptase ajutor ore in sir si risca sa inghete de frig. Salvatorii au ajuns cu greu la el; curentii erau puternici, iar vizibilitatea scazuta.

Barbatul de 50 de ani se intorcea de la serviciu si, ca sa scurteze drumul spre casa, a decis sa traverse raul Buzau. La un moment dat, din cauza ploilor din ultimele ore, apa a inceput sa creasca rapid, iar omul s-a refugiat, disperat, pe o mica insula aflata in mijlocul albiei.

Nu avea telefon mobil ca sa sune la 112, asa ca a stat acolo mai bine de trei ore, pana cand un cioban a trecut prin zona si i-a auzit strigatele de ajutor. Fiindu-i foarte frig, imbracat cu pantalonii plini de apa, barbatul i-a scos si dardaia serios. Ar fi intrat in soc hipotermic, daca nu era salvat la timp.

Pompierii au intervenit cu o barca si, in ciuda curentilor puternici, au reusit sa ajunga la el si sa-l aduca la mal. Barbatul a primit ingrijiri medicale intr-o autospeciala SMURD, dar a refuzat sa fie dus la spital. Cand si-a revenit, a plecat acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO