Operatiune de salvare dificila la Cota 1000. Biciclist ranit, recuperat dupa trei ore si dus cu elicopterul SMURD la spital

Ultima actualizare: 11-08-2016 07:00

Operatiune de salvare la Cota 1000, in Dambovita, unde un elicopter SMURD a fost chemat de urgenta pentru a-l recupera pe un turist care s-a accidentat grav, dupa ce a cazut cu bicicleta.

Operatiunea de salvare a turistului a durat aproape trei ore. Biciclistul se afla in drumetie pe traseul montan Dichiu - Cuibul Dorului - Cota 1000. La un moment dat, s-a dezechilibrat si s-a prabusit la pamant, lovindu-se puternic la cap si pe corp.

A suferit multiple fracturi la maini, spun salvatorii, care l-au gasit inconstient. Jandarmii montani si salvamontistii, ajunsi primii acolo, au fost cei care i-au dat primul ajutor. Victima a fost dusa cu un elicopter la spitalul Floreasca din Bucuresti, unde a fost supusa mai multor interventii chirurgicale.

Salvamontistii va atrag atentia sa nu porniti in drumetie pe munte cu bicicletele daca nu aveti echipament corespunzator, casca si elemente de protectie a mainilor si picioarelor si sa fiti foarte atenti la pericolele de pe traseu - alunecari de teren si caderi de pietre.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO