O bucătăreasă de la Spitalul Județean Mureș, depistată pozitiv cu coronavirus
Este alertă epidemiologică la Spitalul Județean Mureș, după ce o angajată de la bucătărie a fost depistată pozitiv cu coronavirus.
Conducerea unității medicale susține că femeia a spălat mai multe vase din care au fost hrăniți pacienții de la secția de Boli Infecțioase. Inspectorii DSP iau totuși în calcul și alte ipoteze. Până să se lămurească exact situația, toți cei 17 angajați ai bucătăriei au fost trimiși în izolare.
Femeia în vârstă de 47 de ani era angajată să spele vase, în bucătăria Spitalului Clinic Județean Mureș.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
În urmă cu câteva zile a început să tușească și avea probleme cu respirația.
La recomandarea conducerii spitalului și-a făcut testul și a fost depistată pozitiv cu coronavirus.
Daniel Porav - Hodade, director Spitalul Clinic Județean Mureș:„Am putea să spunem că există o posibilitate ca infecția persoanei respective de la blocul alimentar să fie datorită manipulării poate nepotrivite al unor vase, blocul alimentar furnizând alimentația și la clinicile de infecțioase.”
Femeia spune că nu a intrat în contact cu nicio persoană infestată și a avut grijă să se protejeze. Acum este internată la Infecțioase, unde este atent monitorizată. De asemenea, întreg personalul bucătăriei a fost trimis în izolare.
Iuliu Moldovan, DSP Mureș: „În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca 17 persoane să fie testate în cursul zilei de astăzi.”
Conducerea spitalului a decis apoi să schimbe modalitatea în care le este livrată mâncarea pacienților.
Daniel Porav - Hodade, director Spitalul Clinic: „Am dispus că toată alimentația să fie făcută în caserolă de unică folosință MUSCĂ 05.08- la ora actuală cealaltă bucătărie lucrează în trei schimbuir și asigura alimenattia personalului și pacienților.”
Hrana bolnavilor și angajaților va fi preparată în alt spațiu pentru gătit, din unitatea medicală.