Nou cutremur în România, joi dimineața. S-a produs la o adâncime de 71 de kilometri


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 11:22
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 11:13
Categorie: Stiri actuale
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs, joi dimineață, în județul Vrancea, la ora locală 08.58, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

 

Seismul a avut loc la o adâncime de 71 de kilometri, iar intensitatea acestuia s-a resimţit în localităţile: Odobeşti (45 km), Panciu (50 km), Oneşti (50 km), Slănic - Moldova (51 km) şi Nehoiu (52 km).

În acest an, cel mai puternic cutremur din România a avut loc pe data de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Intensitatea în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar un altul în decembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

Seismologii au explicat care a fost cauza cutremurului din Sălaj:
Ce spun localnicii despre cutremurul din nord-vestul României
Cutremur în nord-vestul României, la o adâncime de 1 kilometru. IGSU a trimis echipaje
VIDEO PROTVPLUS.RO