Noile statii de metrou care trebuiau sa se deschida pe 19 decembrie nu sunt gata. Explicatiile Metrorex pentru intarziere

Ultimul update: Joi 22 Decembrie 2016 07:26
Data publicarii: Luni 19 Decembrie 2016 16:21
Categorie: Actualitate
METROU - STATIA LAMINORULUI - ZIUA PORTILOR DESCHISE

Circulatia pe sectiunea de metrou Laminorului - Straulesti ar putea fi deschisa pasagerilor in primul trimestru al anului 2017, dupa ce comisiile de specialitate ale Metrorex vor finaliza verificarea lucrarilor executate, a anuntat, luni, compania.

Astfel, se amana darea in folosinta a acestei sectiuni a Magistralei 4, anuntata pentru data de 19 decembrie. Potrivit Metrorex, operatiunea de verificare a lucrarilor pentru obiectivul de investitii Magistrala 4 - Extinderea cu doua noi statii de metrou: Laminorului si Straulesti a demarat la inceputul lunii decembrie.

Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrarile au evidentiat finalizarea tuturor lucrarilor de arhitectura, finisaje, lifturi si escalatoare, cale de rulare, instalatii electrice si sanitare, instalatii PSI, instalatii de ventilatie, telefonie si ceasoficare, acestea fiind in deplina stare de functionare, astfel incat probele tehnologice aferente instalatiilor precum si ale circulatiei trenurilor sa poata fi efectuate.

'Intrucat la acest moment nu au fost finalizate o serie de lucrari privind detectia si alarmarea la incendiu, astfel incat sa fie asigurate in totalitate conditiile de siguranta si confort a calatorilor, in perioada imediat urmatoare vor fi continuate testele de sistem si de circulatie a trenurilor, precum si continuarea lucrarilor nefinalizate pentru a putea fi create conditiile de punere in functiune cu calatori cat mai repede posibil (estimat in primul trimestru al anului 2017). Circulatia cu pasageri pe aceasta sectiune va fi anuntata public dupa finalizarea probelor', se arata in comunicatul citat.

Statiile Laminorului si Straulesti sunt elemente componente ale Sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti, sectiune ce face parte din Magistrala 4 de metrou (Gara de Nord - Lac Straulesti), inclusa in investitia "Racorduri la Reteaua de Metrou. Tronsonul I Salajan - Linia de Centura si Tronsonul II Gara de Nord - Basarab - Laromet'', aprobata prin HG 598/08.06.2011.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a afirmat, intr-un interviu acordat AGERPRES la inceputul lunii, ca Magistrala 4 de metrou Gara de Nord - Lac Straulesti va fi inaugurata pe 19 decembrie 2016.

"Pe 19 (decembrie - n. r.) este programata aceasta inaugurare (a Magistralei 4 de metrou - n. r.). Inca mentinem acea zi. Avem un comandament zilnic unde urmarim toate aceste proiecte", a spus Buse.

Amplasata in cartierul bucurestean Straulesti, statia Laminorului se afla la intersectia strazii cu acelasi nume si Bulevardul Bucurestii Noi, intr-o zona cu un potential ridicat de dezvoltare. Statia este prevazuta cu patru cai de acces dotate cu scari fixe si escalatoare.

In vederea accesibilizarii statiei pentru persoanele cu dizabilitati, la doua dintre cele patru cai de acces sunt prevazute, la fiecare capat al statiei, lifturi interioare si exterioare cu inchidere perimetrala din sticla transparenta, duplex. De asemenea, intregul traseu pietonal este prevazut cu benzi de orientare a persoanelor cu dizabilitati de vedere.

Finisajele statiei Laminorului au fost alese in functie de cerintele privind securitatea la incendiu, corespunzand normativelor in vigoare. In spatiile publice ale statiei, pardoselile au fost realizate din piatra naturala (granit), iar peretii au fost finisati cu tabla emailata vitrifiata, in culori pastelate (lila, verde, alb).

Proiectul Magistrala 4 de metrou Gara de Nord - Lac Straulesti : Sectiunea Parc Bazilescu - Lac Straulesti realizeaza extinderea Magistralei 4 in zona de nord a Bucurestiului cu inca doua statii, Laminorului si Straulesti, cu tuneluri si galeriile de legatura aferente, un terminal intermodal, un parc&ride si un depou.

Lungimea totala a sectiunii va fi de 2,1 kilometri, iar valoarea totala a proiectului se ridica la 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).

METROU - STATIA LAMINORULUI - ZIUA PORTILOR DESCHISE Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Lucrarile la linia de metrou Gara de Nord – Otopeni incep in vara lui 2017. Ce traseu si ce statii va avea Magistrala 6
Lucrarile la linia de metrou Gara de Nord – Otopeni incep in vara lui 2017. Ce traseu si ce statii va avea Magistrala 6
Metrorex a fost din nou amendata de ISU pentru ca pune viata calatorilor in pericol. Neregulile descoperite in subteran
Metrorex a fost din nou amendata de ISU pentru ca pune viata calatorilor in pericol. Neregulile descoperite in subteran
Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a
Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a "rezolvat" Metrorex criza
VIDEO PROTVPLUS.RO
atacata lift
Cine sunt polițiștii care l-au prins pe agresorul fetei din Alba Iulia. ”Au fost oripilați de ce au văzut”
Cutremur marți seara în judeţul Buzău. Un alt seism s-a produs marți în Vrancea
O mașină în care se aflau patru persoane, printre care doi copii, a intrat într-un cap de pod, în Dolj
Prima reacție a bărbatului care a atacat o fată în scara blocului, în Alba Iulia. Trecutul său violent
Primele victime făcute de vremea rea, luni noapte. Anunțul meteorologilor despre evoluția vremii
Cauza incendiului în care a fost distrus Palatul Episcopal din Oradea a fost, cel mai probabil, de natură electrică
bataie
Un angajat de la salubritate a reclamat că ar fi fost atacat cu furca de un localnic. Varianta celui acuzat
Cine este bărbatul care a atacat cu maceta o benzinărie din Argeș. Motivul uluitor al gestului
Un șofer băut a intrat cu TIR-ul în 9 mașini parcate pe un bulevard din Iași
Spărgătorii în serie din Leordeni, Argeș, prinși după 7 luni. Trei frați au fost arestați
Explicatia muncitorilor filmați în timp ce încărcau de zor cu lopeţile apă dintr-o baltă, într-o roabă
Anunțul medicilor despre tânăra tâlhărită în Alba Iulia. Unde se ducea în momentul atacului