Noaptea Galeriilor, in 10 orase din tara. Pictorul care ii calca pe urme lui Adrian Ghenie


Ultimul update: Luni 03 Octombrie 2016 07:02
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2016 18:03
Categorie: Stiri actuale

Nu va faceti planuri pentru ultima noapte de septembrie: puteti sa faceti turul galeriilor de arta mai ales ca accesul este gratuit in peste 150 de spatii culturale.

Pentru ca evenimentul a ajuns la a 10-a editie, va avea loc in 10 orase din toata tara, inclusiv, in Bucuresti. Aproape 90 de galerii, spatii alternative, ateliere de creatie pot fi vizitate toata noaptea in capitala. Inima evenimentului este o cladire cu 10 expozitii, de langa parcul Gradina Icoanei.

Iata creatia lui Alexandru Radvan evaluata la zeci de mii de euro: un faun realizat din tabla de pe acoperisul unei case din Bucuresti. Mircea Suciu, reprezentantul Scolii din Cluj, prezent la expozitie cu acest tablou, ii calca pe urme lui Adrian Ghenie, care isi vinde deja tablourile cu milioane de euro.

In timpul Noptii, curiosii vor putea afla de la artisti ce reprezinta creatiile lor. In Palatul Stirbey de pe calea Victoriei, veti gasi tablourile incredibile ale artistului Gheorghe Fikl, cu o lucrare pe care artistul nu a prezentat-o nicaieri pana acum.

La parter gasim tanara generatie de pictori. Mai multe informatii gasiti pe site-ul evenimentului. 10 orase, printre care Bucurestiul, Clujul, Timisoara, Aradul, Sibiu iau parte in acest an la Noaptea Alba a Galeriilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO