Accident grav, in timpul amenajarii unui targ de Craciun. Muncitorii primariei nu purtau casti de protectie


Ultimul update: Duminica 11 Decembrie 2016 07:01
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016 07:41
Categorie: Stiri actuale

Grav accident de munca, la Curtea de Agres, unde mai multi barbati lucrau la amenajarea Targului de Craciun.

Unul dintre ei, in varsta de 52 de ani, a cazut de pe o scara si a ajuns la spital cu rani grave la cap. Dupa o prima evaluare, inspectorii de munca au constatat ca oamenii nu erau echipati corespunzator pentru lucrul la inaltime.

In zona centrala a orasului, mai multi barbati construiau o casutza, unde vor fi asezate figurine, ce vor reda scena Nasterii Domnului. Intr-un moment de neatentie, unul dintre muncitori a alunecat si a lovit scara pe care se afla victima.

Barbat: "Eu am alunecat de sus si am venit peste el."

Barbatul de 52 de ani a cazut si s-a lovit de un suport metalic.

Barbat: "S-a dezechilibrat si a cazut intr-un colt. Aia a fost. A venit pe scara asa pe spate si i-a dat drumul, fara sa se uite in spate ca era suportul si n-a mai putut sa-l tina."

Muncitor: "L-am tinut cat am putut. Am venit si eu cu mana pe fiare si n-am mai putut sa-l tin."

Colegii barbatului au sunat repede dupa ajutor. Iar o ambulanta l-a transportat pe muncitor la spital, unde medicii au constatat ca a suferit rani grave la cap.

Cazul a fost preluat de politisti si de inspectorii ITM. Iar primele date arata ca muncitorii primariei nu erau echipati corespunzator: nu aveau casti de protectie si nu erau asigurati, pentru lucrul la inaltime.

Reprezentantii primariei au refuzat sa comenteze accidentul.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO