Mulți români au început deja aprovizionarea pentru masa de Paște. Care sunt cele mai căutate produse

Dată publicare: 16-04-2021 17:43
Dată actualizare: 16-04-2021 19:51


Cu două săptămâni înainte de Paște, mulți români au început deja aprovizionarea pentru masa de sărbători.

Vor friptură de miel, drob, verdețuri, ouă roșii ori cozonac și cumpără din timp ce este mai bun. Iar vânzătorii au strategii diverse ca să nu rămână cu marfă pe stoc. Oferă reduceri și pachete pentru toate buzunarele.

Un comerciant face rezervare după rezervare, dar şi vinde de parcă Paștele ar fi mâine.

Oamenii au început să cumpere şi carne de miel. Unii comercianţii s-au decis să facă pachete personalizate.

Vânzător de miel: ”În alţi ani era alta putere de cumpărare, acum nu mai este aşa. Acum am făcut pentru toate buzunarele pachete, sferturi, cotletele, pulpițe de raţă, pentru fiecare persoană să aibă să pună pe masa de Paşte. Kilogramul de miel este 33 de lei”.

Cei care preferă cumpărăturile online au aflat de conceptul "meat booking". Rezervă carnea şi o primesc proaspătă, acasă, înainte de Paşte. Un pachet pentru ciorbă, de exemplu, costă 35 de lei pe kilogram.

Florian Mateita, fondator al unui magazin online de carne: "Carnea este de la ţară, animalele sunt din gospodăriile ţărăneşti. Este extrem de proaspătă pentru noi, vom livra şi va fi pe masă carnea în maximul 72 de ore de la sacrificare".

Potrivit unui sondaj recent, bugetul alocat anul acesta cumpărăturilor pentru masa de Paşte este, pentru 55% dintre români, între 200 şi 500 de lei. 29% plănuiesc să aloce sub 200 de lei, însă toţi şi-ar dori să aibă pe masă câte puţin din toate, indiferent de buget.

Reporter: Cât sunteţi dispus să cheltuiţi pentru masa de Paşte?

Bărbat: ”Vreo două milioane jumate numai aici, urmează verdeţuri, ouă, cozonac, pască”.

Şi aplicaţiile de livrare şi-au activat secţiuni speciale pentru Paște, unde se pot găsi deocamdată doar cadouri pentru persoanele dragi. Pentru cei care preferă cumpărăturile clasice, în schimb, autorităţile au anunţat că în Vinerea Mare magazinele vor fi deschise până la ora 20, în loc de 18, acolo unde sunt restricţii.


VIDEO PROTVPLUS.RO