Motociclete de interventie rapida la Bucuresti, in premiera in Romania


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 03:44
Data publicarii: Vineri 12 August 2011 16:00
Categorie: Stiri actuale
Motocicleta paramedic

In doua saptamani vor fi introduce la Bucuresti, in premiera in Romania, doua motociclete de interventie rapida, proiect derulat in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

"In premiera pentru Romania, in curs de circa doua saptamani, vom lansa primele doua motociclete de interventie rapida, in Bucuresti", a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa la Simleu Silvaniei, a spus subsecretarul de stat al Miniserului Sanatatii Raed Arafat.

"Proiectul este unul realizat in colaborare cu IGSU, iar motocicletele vor fi dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare, stingator si oxigen. Astfel, daca ajunge la un caz de stop cardiac, paramedicul de pe motocicleta poate defibrila pacientul, avand dotarea minima necesara pentru a salva o viata, exact dupa standardele europene", a adaugat Arafat.

Cele doua motociclete au fost achizitionate din fondurile obtinute de la populatie prin redirectionarea a doi la suta din impozitul pe venit catre Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

"Motocicletele vor deservi zonele aglomerate si greu accesibile, asigurand ajutor pana la sosirea echipajelor de pe masini. Facem tot posibilul pentru a ajunge la bolnav cat mai repede. Este un proiect specific Bucurestiului, nu as lansa motocicletele in niciun alt oras din tara", a declarat Arafat.

Subsecretarul asigura ca este un proiect sigur. "Deja motocicletele au fost achizitionate, dotate, inscriptionate, iar pompierii care vor lucra pe ele fac deja instruiri cu Politia Rutiera".

Potrivit sursei citate, acest proiect este realizat dupa unele similare, derulate in alte capitale europene, precum Londra si Budapesta.
 

Sursa: Mediafax

A intrat in plin in Salvarea cu girofarele in functiune. Medicul, ranit
Si tu poti fi in Cartea Recordurilor. Serviciul de Ambulanta Bucuresti organizeaza un eveniment unic
Excesul de bunatati dauneaza grav sanatatii. Sute de apeluri la ambulanta
VIDEO PROTVPLUS.RO