Motivul absurd pentru care preotul acuzat de trafic de etnobotanice ar putea scapa de inchisoare

Ultima actualizare: 12-02-2013 00:31

Avocatul preotului a declarat sambata ca statul roman nu are laboratoare performante care sa poata demonstra ca substantele gasite in posesia clericului ar fi periculoase.

Preotul arestat ieri sub acuzatia ca facea trafic cu etnobotanice, distribuite apoi in licee din Vaslui, ar putea scapa de inchisoare.

Potrivit politistilor, gruparea din care facea parte slujitorul Domnului impartea substante periculoase, interzise de lege, in sase institutii in care invata peste 2.000 de elevi.

Parintele Gabriel Bucica, de 32 de ani, practica si taximetria in timpul liber. De un an de zile, el era, se pare, curierul unei retele care opera in judetul Vaslui si distribuia in sase scoli plicuri cu substante etnobotanice.

Practic, omul lui Dumnezeu le-a deschis portile raului unor tineri. In tot acest timp a dus o viata dubla. De pilda, la slujba de Boboteaza din Constanta, a carat, in procesiune, una dintre raclele cu moaste.

Un loc in care nu ajungi fara recomandare. Nu se stie ce l-ar fi determinat sa devina traficant de etnobotanice. Acum avocatul sau sustine ca o sa-l scoata repede de dupa gratii.

"O sa atacam si statul va pierde. Atacam procedura de testare a substantelor. In Romania nu exista laboratoare atat de performante care sa-mi indice ca acele substanbte sunt periculoase. Numai in cateva tari din UE exista asa ceva", declara acesta.

Politistii care au lucrat la acest caz spun ca victimele acestui preot sunt greu de calculat. Dar exista, fara indoiala!

Barbatul era doar o veriga din retea. Se pare ca prelua marfa din portul Constanta si o ambala in colete cu carti. Apoi primea comanzi pe net, in mesaj cifrat, sau pe telefonul personal. Din aceeasi retea mai fac parte cinci tineri cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani, care se afla si ei in arest.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO