Mars pentru unirea Basarabiei cu Romania, in centrul Capitalei. "Traiasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca"

12-10-2014 20:42


Mii de tineri au marsaluit duminica prin centrul Capitalei pentru unirea Basarabiei cu Romania.

Cu tricolorul vopsit pe obraz si purtand ii traditionale, participantii le-au cerut candidatilor la alegerile prezidentiale sa faca pasi concreti pentru reintregire.

Legat sentimental de tinutul dintre Prut si Nistru, unde s-a nascut, la manifestatie s-a alaturat si senatorul Ilie Nastase. 

“Unire, unire, traiasca, traiasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca”, au scandat cei adunati la miting.

Pictati pe fata in culorile tricolorului si imbracati in costume populare, cateva mii de tineri si-au dat intalnire in centrul Capitalei. "Oamenii si teritoriul Republicii Moldova sunt expusi pericolului rusesc", a fost mesajul lor, iar prin marsul pe care l-au organizat ar vrea sa-i faca pe politicienii de la Bucuresti sa constientizeze acest pericol si sa ia masuri.

"Vrem unirea, e timpul sa facem pasi concreti nu doar vorbe si cei care au facut revolutia in Romania si au scapat tara de comunisti erau tineri, la fel este dorinta acestor tineri de a reintregi tara", a spus George Simion, presedintele executiv al asociatiei Platforma Unionista Actiunea 2012.

O parte dintre cei care au venit la miting sunt basarabeni stabiliti in Romania, dar li s-au alaturat si o mie de tineri din Republica Moldova, veniti la Bucuresti special pentru aceasta intalnire. Lor li s-a alaturat si senatorul Ilie Nastase.

"Mama mea este de acolo, sunt nascut acolo, pentru mine e o investitie sentimentala si surorile mele sunt acolo", a declarat Ilie Nastase.

Este al treilea an in care sustinatorii unirii Romaniei cu Basarabia ies in strada la Bucuresti, dar si la Chisinau.

VIDEO PROTVPLUS.RO