Mobilizare impresionantă în Sibiu. Suma impresionantă care a fost donată pentru spitale

Ultima actualizare: 18-03-2020 10:45

Mobilizare impresionantă a întregii comunități din Sibiu pentru amenajarea unei linii de testare pentru depistarea COVID-19.

În doar câteva zile s-au strâns din donații peste un milion de lei, iar mai multe firme, fundații și localnici și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean.

Nu doar pentru această linie de testare, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru secția de terapie intensivă.

O fundație din oraș a demarat această acțiune online, iar la scurt timp majoritatea companiilor mari, dar și oamenii de rând s-au unit în acest efort comun.

Ciprian Ciocan, Fundația Comunitară Sibiu: „Comunitatea s-a mișcat extrem de bine. Doar în câteva zile peste 1300 de oameni au donat, acestora li se adaugă foarte multe dintre companiile sibiene. Practic toate companiile mari din Sibiu au venit spre noi și au donat sume semnificative, de ordinul sutelor de mii."

Printre cei care au donat sume importante, se numără și o companie din domeniul IT, care a reușit să-și convingă angajații să participe la acțiunea de donație. S-au strâns 35.000 de euro, bani ce vor fi folosiți pentru achiziția de kituri de testare și aparatură pentru secția de reanimare.

Radu Hasan, CEO campanie din Sibiu: „Am decis să donăm 10.000 de euro din partea companiei și să propunem colegilor de aici de la biroul din Sibiu să donăm o parte din salariul brut fiecare dintre noi, în funcție de posibilități."

Și alte companii din oraș au donat sume importante, atât firme din domeniile auto sau din construcții, cât și din domeniul sanitar. Reprezentanții unei fundații, care ajută copii cu probleme cardiace, au hotărât să pună și ei umărul în aceste vremuri complicate.

Cătălina Costache, director fundație: „Aveam niște bani strânși. E vorba despre operațiile la malformațiile cardiace ale copiilor. Cu două zile înainte, ne-am hotărât împreună cu echipa din Germania că este cel mai înțelept să amânăm și având în vedere că aveam acești 20.000 de euro strânși."

O companie din domeniul construcțiilor civile a cumpărat o linie de testare pentru noul coronavirus și a donat aparatură Spitalului Județean.

În doar câteva zile, noul centru de testare va fi operațional, având la dispoziție una dintre cele mai moderne linii de biologie moleculară.

Sibiul devine al șaselea centru din țară în care vor putea fi făcute teste pentru identificarea virusului COVID-19. Primele două componente ale liniei de testare au fost deja instalate, iar restul echipamentelor vor fi puse în funcțiune până la sfârșitul săptămânii.

Cornel Benchea, director SCJU Sibiu: „Acum tot Ardealul trimite testele la Cluj și Timișoara și dacă va fi operațional cel din Sibiu și cel din Alba, deja presiunea pe aceste două centre va fi redusă. Acum încă se așteaptă la coadă. Avem teste trimise de joi, pe care încă nu le-am primit."

În următoarea perioadă se va extinde secția de terapie intensivă, cu paturi moderne, cu monitoare noi, linii de oxigen, ventilatoare și injectomate. Pentru toate acestea este nevoie însă de cel puțin încă două milione de lei. Reprezentanții spitalului fac un apel public și speră ca acești bani să fie strânși în perioada următoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!