MJ: Necolaiciuc nu contesta ordinul de extradare


Ultimul update: Joi 26 Aprilie 2012 18:13
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2011 00:46
Categorie: Stiri actuale
Mihai Necolaiciuc

Fostul director CFR a anuntat ca nu va face apel impotriva ordinului de extradare emis de instanta americana care a judecat cauza lui, astfel ca Departamentul de Stat al SUA urmeaza sa emita ordinul de predare a acestuia catre autoritatile romane.

"La data de 17 martie 2011, Ministerul Justitiei a fost informat de catre Departamentul de Justitie al SUA in legatura cu imprejurarea ca Mihai Necolaiciuc a anuntat instanta americana si Departamentul de Stat ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare pronuntat de aceasta instanta. In aceste conditii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA sa emita ordinul de predare efectiva, aceasta urmand a avea loc pe cale de cooperare politieneasca", se arata intr-un comunicat de joi al Ministerului Justitiei (MJ).

O instanta americana a aprobat, in 2 martie, extradarea catre Romania a lui Mihai Necolaiciuc, in urma cererilor formulate de autoritatile romane in acest sens si transmise autoritatilor americane in februarie 2008 si septembrie 2009.

Necolaiciuc ar fi putut uza de caile de atac prevazute de legislatia americana in materie - apel in fata Tribunalului Districtual iar, in cazul in care i s-ar fi respins si acesta, ar fi putut ajunge in fata Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite ale Americii.

Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania din 23 iunie 2009.

Sursa: Pro TV

Propunerea de arestare a lui Necolaiciuc, fostul sef de la CFR, taraganata
Necolaiciuc va fi extradat!
Mihai Necolaiciuc a fost arestat in parcarea unui restaurant din Palm Beach
Necolaiciuc va fi extradat!
Mihai Necolaiciuc a fost arestat in parcarea unui restaurant din Palm Beach
VIDEO PROTVPLUS.RO