Nikolaus Mann si fiul fostului procuror general adjunct, judecati in libertate. Nu pot parasi tara


Ultimul update: Miercuri 30 Mai 2012 19:10
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 18:37
Categorie: Stiri actuale

Omul de afaceri Nikolaus Mann si avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, vor fi cercetati in libertate, insa au primit interdictie de a parasi tara, a decis, vineri, Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

UPDATE: 
Instanta a respins astfel propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"Este o solutie asteptata. Cred in continuare in nevinovatia fiului meu", a declarat Traian Gherasim, dupa anuntarea deciziei.

100.000 de euro, atat ar fi fost gata sa ofere un om de afaceri din Timisoara, Nikolaus Mann, ca sa obtina doua hotarari judecatoresti favorabile.

Cel care i le-ar fi promis este nimeni altul decat fiul unui fost procuror general adjunct al Romaniei, avocat de profesie. Procurorii anticoruptie l-au retinut cand primea jumatate din aceasta suma si au cerut arestarea ambilor suspecti.

Unul este avocatul si asistentul universitar Andrei Gherasim. A fost prins joi dimineata de procurorii DNA. Celalalt este omul de afaceri Nikolaus Mann din Timisoara, acuzat ca i-ar fi platit avocatului printr-un intermediar 50.000 din cei 100.000 de euro pretinsi pentru a pune o vorba buna la judecatorii de la inalta Curte de Casatie si Tribunalul Brasov. Ar fi avut nevoie de doua hotarari judecatoresti favorabile. Dupa o noapte de audieri, cei doi au fost retinuti, iar sambata, dupa pranz, dusi la arestare sub acuzatia de trafic de influenta si cumparare de influenta.

Cheia afacerii ramane, insa, Nikolaus Mann, un controvesrat om de afaceri de la Timsioara. Acesta a intrat in atentia DIICOT Timisoara in perioada cand era administratorul societatii care se ocupa cu morarit. El este suspectat ca ar fi incheiat contracte cu firme pe care le controla, iar anchetatorii vorbesc de un pejudiciu de aproape 70 de milioane de euro.

In acest dosar, el este acuzat de delapidare, fals, uz de fals, gestiune frauduloasa si constituire de grup infractional organizat. Nikolaus Mann a devenit administratorul Aton Transilvania, o societate cu capital german, in 2004 si tot atunci a intrat in topul celor mai bogati romani.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO