Geoana, audiat la DNA. Procurorii i-au confiscat 3 ceasuri de lux primite de la Vanghelie: "Gusturile mele sunt diferite"

×
Codul embed a fost copiat

Pentru Mircea Geoana, miercuri au fost 3 ceasuri rele. In sensul ca cele 3 ceasuri primite in dar de la fostul primar Marian Vanghelie au fost puse sub sechestru de procurorii anticoruptie.

Anchetatorii au suspiciunea ca aceste cadouri ar fi fost luate din mita obtinuta de Vanghelie. Deocamdata, Geoana isi pastreaza statutul de martor in dosar si declara ca oricum, ceasurile nu erau chiar pe gustul lui.

Mircea Geoana s-a prezentat miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul lui Marian Vanghelie, in care fostul edil este acuzat ca ar fi primit cea mai mare mita din politica romaneasca. Motivul: procurorii l-au chemat sa il anunte oficial ca ii vor pune sub sechestru cele 3 ceasuri scumpe pe care le-ar fi primit cadou de la bunul sau prieten Marian Vanghelie, nimeni altul decat primarul acuzat ca ar fi luat in ultimii ani 90 de milioane de euro mita.

Aceasta masura s-a luat deoarece Mircea Geoana ar fi beneficiat din mita primita de Vanghelie, chiar daca nu a stiut acest lucru. Potrivit procurorilor Vanghelie i-a daruit lui Geoana un ceas Glashutte care se costa in jur de 40 de mii de dolari. Celelalte doua sunt Vacheron Constantin, si sunt la fel de valoroase.

Citește și
raport opozitie - putere
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Senatorul nu a stat in sediul DNA nici macar un sfert de ora si nu a dat declaratii in fata procurorilor, pentru ca a indeplinit doar o procedura. La iesirea din sediul DNA, Geoana a refuzat sa vorbeasca despre aceasta procedura a procurorilor anticoruptie: "Astazi am incheiat un detaliu procedural, in continuare lucrurile sunt neschimbate (...) Detaliile sunt procedurale, sunt deja inchise."

Mircea Geoana a refuzat sa vorbeasca la DNA despre atentiile scumpe si a plecat in fuga de la audieri. A revenit insa culamuriri de la Senat.

"Am restituit neatinse cadoul pe care l-am primit din partea unui fost coleg de partid cu ocazia aniversarilor de zile onomastice, in perioada 2008-2009. Sunt intacte, gusturile mele in materie de podoabe de acest gen sunt total diferite. nu este nimic rau sa primesti un cadou", a explicat Mircea Geoana.

Mircea Geoana se jura in fata procurorilor ca nu stia ca darurile scumpe au provenit din mita primita de Vanghelie, asa ca isi va pastra statutul de martor in acest dosar. Chiar si asa, cele trei ceasuri valoroase ii vor fi nu doar sechestrate, ci si confiscate, daca la finalul procesului edilul sectorului 5 va fi condamnat.

De altfel, nu sunt singurele ceasuri pe care procurorii le-au sechestrat in aceasta ancheta. Chiar in ziua in care s-au facut perchezitii acasa la Marian Vanghelie s-au ridicat 7 ceasuri foarte valoroase.

Dintre ceasurile pe care le va pierde Geoana, cel putin unul pare sa fie de dama, dupa descrierea facuta, iar ancheta va lamuri daca a ajuns la sotia lui Mircea Geoana. Un lucru este cert: cel putin unul dintre ele are o chitanta care a fost emisa chiar pe numele omului de afaceri care l-ar fi mituit pe Marian Vanghelie, iar celelalte 2 ceasuri par sa fi fost oferite direct de primarul sectorului 5.

Fostul social-democrat a fost audiat in 13 mai in dosarul edilului sectorului 5. Atunci, Geoana a spus, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat pentru a da o declaratie in calitate de martor.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie, sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana, precum si sediul PSD sector 5 Bucuresti au fost renovate cu bani primiti ca mita de primarul sectorului 5.

In documente se mentiona ca o parte a "comisionului" perceput de edil de la omul de afaceri Dumitru Marin a constat si in plata unor lucrari de renovare a sediului de campanie al lui Mircea Geoana.

"Alte modalitati, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat 'comisionul' solicitat de catre Vanghelie Marian-Daniel sunt: efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a unor spatii comerciale utilizate de catre societate controlata de catre Fashion Brand Management SRL (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrata in fapt de catre suspecta Niculescu-Mizil-Stefanescu Oana, parlamentar); efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a altor spatii, intre care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidentiale din anul 2009, sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP SRL), sediul Partidului Social-Democrat Bucuresti Sector 5, birouri din cadrul Primariei sectorului 5 Bucuresti; strangerea, contra cost, de semnaturi necesare inregistrarii unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor facute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de catre societatile controlate de acesta a unor manifestari organizate de Primaria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)", se preciza in documentul procurorilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Mircea Geoana a fost audiat la DNA. Surse: este martor in dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie
Mircea Geoana a fost audiat la DNA. Surse: este martor in dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie

Fostul presedinte al PSD, in prezent liderul PSRO, a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie

Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a lansat noul partid cu un atac direct la fostii colegi care sunt acum condusi de Victor Ponta, anuntand ca in scurt timp "vom avea o noua majoritate si un nou Guvern".

Geoana, citat ca martor in dosarul
Geoana, citat ca martor in dosarul "Mita pentru PSD". Judecatorii au intrebari cu privire la campania electorala din 2009

Senatorul Mircea Geoana a fost citat, joi, de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi prezent la urmatorul termen din dosarul cunoscut sub numele de "Mita la PSD", spre a fi audiat ca martor, potrivit Mediafax.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.